BL: sem a Barcelona-Napoli, sem az Arsenal-Porto nem lefutott meccs

Tejszínhub

Ma este újabb két gárda kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Mindkét  összecsapáson hatalmas harcra van kilátás. 

 

Az Arsenal igen nagy szezont fut idén az angol bajnokságban, az ágyúsok balszerencséje, hogy a riválisai is. Vezetik ugyan a Premier League tabelláját, de a riválisok, a Liverpool és a Manchester City ott lihegnek a nyakukban. A Porto szezonja messze nem ilyen jó, csak harmadik helyen állnak a portugál bajnoki tabellán, jócskán lemaradva a Sporting és a Benfica mögött. A vendégek otthon sovány, 1:0 arányú győzelmet arattak, kérdés, hogy ez mire lesz elég Londonban az ágyúsok szélvészgyors, kreatív játékosai ellen.

A Barcelona is csak harmadik hazája bajnokságában, olyan hátránnyal, hogy aligha álmodhat aramyéremről. A Király Kupából is kiestek, így már csak az mentheti meg a szezonjukat, ha a legrangosabb európai kupában minél messzebb menetelnek. A gránátvörös-kékek szepontjából tragédia lenne, ha már a legjobb 16 közül se lépnének tovább. Ráadásul a csapatot súlyos sérüléshullám sújtja, Balde, Gavi, Pedri, de Jong, Raphinha egymás után dőlt ki sorból. De a Barcelona így is győzelmi kényszerben játszik. Már Nápolyban előnyt szerezhettek volna, de 1:0 után mindent kihagytak, az olaszok pedig éltek a kevés lehetőségük egyikével. A Serie A-ban a hetedik helyen szerénykedő olaszok bizonyára betonvédelemmel állnak ki az elszánt katalánok ellen, és gyors kontrákkal operálva próbálnak sikert elérni. A hazaiaknak pedig marad az elszánt támadófutball. Este megtudjuk, mire lesz elég.

SOCIAL MEDIA