Bajnokok Ligája: kemény küzdelem, kevés gól a szerdai játéknapon

Tejszínhub

A szerdai játéknap slágermérkőzését Nápolyban játszották, ahol a Napoli a Barcelona gárdáját fogadta, Portóba pedig az Arsenal látogatott.

 

A Napoli edzőváltás után fogadta a katalán sztárcsapatot. A hazaiaknak igen nagy szükségük lett volna arra, hogy végre kényeztessék egy kicsit a szurkolóikat, mert a tavalyi kiváló szezon után idén sok csalódást okoztak nekik, most a kilencedik helyen szerénykednek az olasz bajnokságban. De a Barcelona is látott már jobb napokat, a bajnokságban botladozik, a spanyol kupából kiesett, így mindenképpen a Bajnokok Ligájában kell minél messzebb jutniuk, még ha a végső győzelemre jelenlegi állapotukban nincs is esélyük.

Ahogy az várható volt, a Napoli inkább a védekezésre koncentrált és a gyors kontráiban bízott, a Barcelona pedig tartotta a labdát, körüladogatta az ellenfél védelmét, és próbált helyzetet kialakítani. Az első 20 percben új tűnt, hogy a vendégek taktikája jön be, a hazai kapusnak háromszor is komoly helyzetben kellett hárítania, miközben a nápolyiak jóformán el se jutottak a Barcelona térfelére. Az első félidő hajrájára azonban feljavultak a hazaiak, akkor már több veszélyes támadást is vezettek, bár igazán komoly helyzethez akkor sem jutottak.

A Barcelona sokáig meddőnek tetsző fölénye a hatvanadik percben érett góllá, amikor Pedri tanári átadását Lewandowski átvette és a védők gyűrűjében, zsebkendőjét területen kapura fordult és a jobb sarokba helyezte a labdát. Már-már úgy tűnt, hogy a Barcelona behúzza ezt a meccset, amikor a Napoli a semmiből egyenlített. A mindig veszélyes nigériai Osimen lefordult a védőjéről és az elvetődő ter Stegen mellett a kapuba gurított.

A mérkőzés utolsó negyedórája inkább a Napolié volt, a Barca teljesen szétesett, de a hosszabbítás utolsó utolsó percében így is lett volna esélyük megnyerni a meccset, Gündogán néhány centiméterrel a kapu mellé lőtt. Összességében igazságos döntetlen született, a továbbjutás március 12-én Barcelonában dől el.

Portoban is igen sokáig döntetlenre állt a mérkőzés. Amikor már mindenki elkönyvelte a nulla-nullás végeredményt, a hosszabbítás negyedik percében Galeno betalált az angolok kapujába, így a Porto minimális előnnyel utazik a londoni visszavágóra.

 

Porto – Arsenal 1:0

Napoli – Barcelona 1:1

SOCIAL MEDIA