Bezár a Nyugati téri McDonald’s

Hírek

Étteremátalakítási programja utolsó állomásaként, a hazai McDonald’s a tervek szerint mintegy fél évre zárja be a többször is a világ egyik legszebb McDonald’s gyorséttermének választott Nyugati téri Mekit. A műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik újjá.

 

A belső kialakítás alapja a McDonald’s RAY-design koncepciója, amely tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból kerül kialakításra: öntött terrazzo padlót, valamint fa- és rézburkolatokat használnak majd. A belső pillérek díszítő festését restaurátor készíti.

Az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine szintre.

Az étterem látványossága lesz egy ételszállító szalag, mely hazai Mekik közözött egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között fogja továbbítani. Az ún. transzporter felmegy egészen a galéria szintre, és egy üvegdobozon keresztül a vendégek is nyomon követhetik a termékek útját.

„2019-ben hirdettük meg hazai növekedési stratégiánkat, amely során a hálózat dinamikus fejlesztésébe kezdtünk. Ez a stratégia két fő elemből áll: új éttermek nyitása és a már meglévő éttermek felújítása a „Jövő Élménye” koncepció jegyében. A stratégia ez utóbbi elemét zárjuk le a láncunk egyik legjelentősebb hazai egységének teljes megújításával.” – mondta el Égi Zsolt, a magyarországi McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője.

 

SOCIAL MEDIA