Beveszi-e a pálinka a bevehetetlen erődöt?

Hírek

Idén Komáromban rendezik meg hazánk legrangosabb pálinkaversenyét.

Idén a komáromi monostori erődben rendezik meg hazánk legnívósabb pálinkaversenyét, a Pálinka Országkóstolót. A többnapos verseny május 28-án kezdődik, ahol 25 pálinkabíra kóstol végig többszáz főzetet. A verseny célja hogy megtalálja 2018 legjobb pálinkáját, és felhívja a figyelmet a minőségi pálinkafogyasztásra.

Május utolsó hetén rendezik meg az ország legrangosabb pálinkaversenyét; a Pálinka Országkóstoló a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyét és az Agrárminisztérium Nemzeti Pálinkakiválóság Programját is magában foglalja. Nevezni kizárólag kereskedelmi forgalomba kerülő termékekkel lehet, ezeket az érzékszervi bírálat előtt a Nébih egy komplex analitikai vizsgálattal is ellenőrzi.

A bírák arany, ezüst, vagy bronz minősítéseket adnak a legjobb tételeknek, és kategóriánként Champion díjakat is osztanak. A Magyarország legjobb pálinkája címet viszont csak egyetlen pálinka nyerheti el, amelyet a 2018-as palettából a legjobb minőségűnek ítél meg a zsűri. A díjkiosztót június 28-án, az Országház Felsőházi termében tartják.

Tavaly a Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlő pálinkája lett a verseny legjobbja, a legeredményesebb pálinkafőzdének járó elismerést pedig a Brill Pálinkaház nyerte el. 2017-ben egy új díjat is alapított a Pálinka Nemzeti Tanács: a legjobb 10.000 palack feletti tétel díját a Villányi Pálinka – Magyarbólyi Pálinkafőzde Válogatott Vörös törkölypálinkája nyerte el először.

SOCIAL MEDIA