Batári Zsombor nyerte az első magyar Red Bull Doodle Art versenyt

Hírek

Látványos alkotások és meglepően szűk eszköztár: ez jellemzi a Red Bull Doodle Art nemzetközi pályázatát, amelynél papír, toll és művész találkozásából születnek a pályamunkák. A több mint tíz éve életre hívott verseny először érkezett Magyarországra.

 

A rajzpályázat célja az volt, hogy az iskolai füzetrajzok stílusát idéző művészeti alkotások szülessenek, amelyek túllépnek a puritán formátum határain és valóban szemet gyönyörködtető élményt nyújtanak. A diákok és művészek papír- és digitális formában egyaránt megmutathatták, miért érdemesek arra, hogy a verseny nyertesévé váljanak. A zsűri – azaz Lil Frakk előadőművész, Törőcsik Dani tetoválóművész, Brunszkó László illusztrátor, valamint Maróy Krisztina, a GLAMOUR és Hering András, a Refresher főszerkesztője – egybehangzó döntése alapján a győztes Batári Zsombor lett.

„Nem hittem, hogy lesz valaha egy verseny, ahol füzetrajzot kell készíteni, de ezt nagyon szerettem, jó lehetőségnek gondoltam” – osztotta meg gondolatait Batári Zsombor, a verseny magyarországi győztese. „Nem latolgatok esélyeket, igyekszem a stílusomhoz hűen elvégezni a feladatot. Lesz segítségem is; egy olyan ember, aki a szakmában nagy elismerésnek örvend, amit szintén nem lehet zsebre tenni.”

A verseny következő etapjában, az art collab időszakban Zsombort és a többi ország kiválóságait egy kanadai mentor, Scott Martin illusztrátor/designer készíti fel a nemzetközi döntőre. Végül egy háromnapos workshoppal egybekötött világdöntőn 61 ország NFT alkotása lesz megtekinthető a hollandiai Amszterdamban. A győzedelmeskedő művész nyereménye ezen felül, hogy egy kollaborációba kezdhet a már említett mentorral.

 

SOCIAL MEDIA