Az ünnepre készülő online vásárlók még hamarabb elkezdik a karácsonyi vásárlásokat

Hírek

Az Euronicsnál egy átlagos hónap árbevételének közel másfélszerese a novemberi és kétszerese a decemberi forgalom. A cég webshopjában novemberben leadott rendelések száma még a decemberit is megelőzik.

 

Ebben az időszakban a fogyasztók kiemelten keresik az IT termékeket, a mobiltelefonokat és az ezekhez kapcsolódó kiegészítőket, valamint a háztartási kisgépeket, azon belül is az automata kávéfőzőket és egyéb kávézáshoz kapcsolódó termékeket. Az idei évben várhatóan ismét slágertermék lesz az airfryer, de az egyéb automata konyhai eszközök is kelendőek lesznek. A nagyobb készülékek terén a szárítógépek esetében számít megnövekedett forgalomra az Euronics.

 

Felkészülnek az üzletek és a webshop is

„Teljes készültségbe helyezzük magunkat az időszak során. Megnöveltük a termékkészletet: az üzletek és a központi raktárunk is teljesen feltöltve várja, hogy bőséges választékkal fogadhassuk a vásárlóinkat. Emellett növeljük a logisztikai erőforrásokat, így a megrendelések gyorsabban és hatékonyabban teljesülhetnek. Az üzletekben az eladói létszámot úgy alakítjuk ki, hogy a vásárlók a ránk jellemző vevőközpontú kiszolgálással, szakértő tanácsadással találkozhassanak az intenzív forgalom ellenére is” – nyilatkozta Metykó Tibor marketing és kommunikációs igazgató.

A szezonra felkészülve az Euronics bővítette a házhoz-szállító partnerek körét. Az MPL által nyújtott, folyamatosan bővülő szolgáltatások mellett már a Dodo is kézbesíti majd a cég termékeit budapesti címekre.

 

Kedvezmények és promóciók

A Blue Week során a korábban említett húzótermékek – mint az airfryer, a kávéfőző, a telefonok és az IT termékek – mellett a hűtők, a mosó- és szárítógépek és a beépített sütők és főzőlapok terén is lesz leértékelés az üzletláncnál. A Black Friday körüli hetekben további termékkategóriaként a laptopok is bejönnek a képbe, és jelentős árengedmények lesznek a TV-k esetében is, a nagy és a feltörekvő márkák között egyaránt.

Az áruházlánc színvonalában hasonló, de egyéb területeket érintő akciókkal készül decemberben is. „Más típusú kereslettel találkozunk novemberben és decemberben – tette hozzá Metykó Tibor.Bár megfigyelhető, hogy az emberek egy része már a karácsonyi ajándékvásárlást is a Black Friday időszakára teszi, ilyenkor sokan mégis saját használatra veszik meg azokat a termékeket, amiket már régóta terveztek beszerezni. A karácsonyt megelőző hetekben viszont már az ajándékvásárlásé lesz a főszerep. Ebben az időszakban további kedvezményekkel készülünk a szépségápolás, a konyhai kisgépek és a játékok terén is.”

 

SOCIAL MEDIA