Az IMMOFINANZ a világ egyik legnagyobb nemzetközi ingatlan szakmai kiállításán mutatja be új lakásmárkáját

Hírek

Az újonnan bemutatott márka, az On Top Living az egyszintes STOP SHOP kiskereskedelmi parkok ráépítését foglalja magában, amelynek célja alacsony költségű és környezetbarát életterek létrehozása.

 

„Az On Top Living az intelligens életmódot szimbolizálja. Jövőbeli bérlőinknek rugalmas térkoncepciókat, kényelmes lakóklímát, magas fokú energiahatékonyságot és alternatív mobilitási lehetőségeket kínálunk. Mindezt megfizethető bérleti díjak mellett, a helyi boltok és szabadidős létesítmények közvetlen közelében. Remélhetőleg ezzel sok ember lakásigényét elégítjük ki majd a jövőben, és jelentősen hozzájárulunk az éghajlatváltozás, a talajzárás és a robbanásszerűen növekvő lakhatási költségek elleni küzdelemhez” – mondta Dietmar Reindl, az IMMOFINANZ igazgatótanácsának tagja.

Az On Top Living az IMMOFINANZ olyan intelligens lakókoncepciója, amely a legmagasabb társadalmi és környezetvédelmi normákat állítja fel az intelligens újrahasznosítás terén. A moduláris faépítésnek köszönhetően a leendő bérlők a lakókoncepciók széles skálájából választhatnak: mini loftok, családi lakások és olyan apartmanok, amelyek otthoni irodahelyiségeket vagy különálló helységeket biztosítanak a vendégek vagy a gondozók számára.

A lakások nemcsak kényelmes berendezéseket kínálnak majd a bérlők számára, hanem klímasemlegesek is lesznek. A lakások nagyméretű fotovoltaikus rendszerrel, hővisszanyeréssel és geotermikus energiával rendelkeznek, és a lakók számára a közvetlen közelben e-töltőállomások és elektromos kerékpárok is elérhetők lesznek majd. A lombos tetők és homlokzatok kiegészíti a fenntartható koncepciót, ugyanakkor természetes légkondicionáló rendszerként is működik. A moduláris faépítés a szén-dioxidot is megköti. A fa kizárólag minősített, fenntartható erdőgazdálkodásból származik.

 

Fenntartható finanszírozás a versenypozíció erősítéséért

„Az On Top Living egy újabb kiváló példa arra, hogyan valósítjuk meg fenntarthatósági elveinket konkrét ingatlanprojektekben. A régióban az elkövetkező öt-hét évben összesen mintegy 1 milliárd eurót fektetünk be az On Top Living projektekbe, amellyel új bevételi forrásokat is teremtünk. Ennek során egyre nagyobb mértékben kívánunk fenntartható és szociális finanszírozást is igénybe venni. A bankok és az adósságbefektetők fenntartható befektetések iránti keresletének masszív növekedése elősegíti a gyors terjeszkedést és erősíti az IMMOFINANZ versenyhelyzetét” – mondta Stefan Schönauer, az IMMOFINANZ igazgatótanácsának tagja.

„Ahogyan azt már korábban is bejelentettük, a helyszíneink kb. felén tervezünk ráépítést, amellyel 12 000 új lakást szeretnénk létrehozni. A bécsi kísérleti projekt tervezési szakasza már lezárult, a másik kísérleti projektünket a szerbiai Borca városrészben tervezzük” – tette hozzá Dietmar Reindl.

 

SOCIAL MEDIA