Az IKEA új életre kelti emblematikus termékeit

Hírek Kiemelt

A fennállása 80. évfordulóját ünneplő IKEA gondosan válogatta ki azokat a kedvenceket az archívumából, amelyeket idén ősszel új köntösbe bújtatva mutat be. A Nytillverkad kollekció összeköti a múlt dizájnikonjait a jelen és jövő igényeivel.

 

„Az IKEA-nál büszkék vagyunk az örökségünkre, és azzal szeretnénk megünnepelni, hogy a legemblematikusabb dizájnjainkat a legkorszerűbb technológia és anyagok felhasználásával keltjük új életre. A Nytillverkad kollekció a klasszikus dizájnt a modern normákkal ötvözi, így testesíti meg egyszerre az egyszerűséget, a funkcionalitást, a merész kifejezőkészséget és a játékosságot – pont, mint az IKEA” – mondta Johan Ejdemo, az IKEA of Sweden globális tervezési vezetője.

 

Színpompás tiszteletadás a ’70-es és ’80-as éveknek

A kollekció újonnan bevezetett termékei élénk színekkel és szemet gyönyörködtető, kiállítási tárgyakra emlékeztető dizájnnal segítik az önkifejezést. Tökéletes bútor- és kiegészítőválaszték mindazoknak, akik meg akarják mutatni az egyéniségüket, vagy csupán finom élénkséget vinnének az otthonukba. „Az volt a célom, hogy a termékek önmagukért beszéljenek, hogy olyan feltűnőek legyenek, mint egy szobor” – tette hozzá Karin Gustavsson, az IKEA of Sweden választékarculatért felelős vezetője és a Nytillverkad kollekció mögött álló kreatív vezető.

 

Újra bemutatkoznak Niels Gammelgaard emblematikus dizájnjai

A rövidesen megjelenő választékban olyan neves tervezők mintái és termékei találhatók meg, mint Niels Gammelgaard, Bent Gantzel-Boysen, Sven Fristedt és Inez Svensson. A szóban forgó dizájnokat az anyagokra és gyártásra vonatkozó modern normáknak megfelelően aktualizálták, ugyanakkor megőrizték azt a színpompás és radikális hangulatot, amely a ’70-es évek végét és a ’80-as évek elejét határozta meg.

A Nytillverkad kollekció második része 2023 októberétől kapható az IKEA áruházakban.

 

SOCIAL MEDIA