Az IKEA lerántotta a leplet az újragondolt POÄNG fotelről és KLIPPAN kanapéról

Hírek

Az egyszerűséget és praktikusságot megtestesítő, lágy vonalvezetésű KLIPPAN kanapé igazi IKEA klasszikus. A kanapé minden évben különböző huzatokkal tér vissza azóta, hogy az IKEA 1980-as katalógusában először bemutatta a terméket.

 

A POÄNG fotel, amely eredetileg POEM néven mutatkozott be 1977-ben, a változó életstílusokhoz, vásárlói igényekhez és dizájntrendekhez alkalmazkodva alakult át az évek során.

A Nytillverkad kollekció a bútor elegáns, alacsony háttámlájú változatát mutatja be, amely remekül szolgál társas összejövetelek során. A fejtámla eltávolításával új, kompakt, modern megjelenést kapott a fotel, és az ülés szöge is módosult, ami egy aktívabb, tevékenyebb testtartást biztosít a benne ülőnek.

Mindkét terméket eredetileg a neves japán tervező, Noboru Nakamura álmodta meg, és nem sokkal a halála előtt gondolta újra a Nytillverkad kollekció számára. Noboru Nakamura kreatív látásmódja és filozófiája tervezők generációira volt hatással. Lényegre törő szemlélete a szakma legjobbjai közé emelte, és az olyan időtálló formatervei, mint a POÄNG és a KLIPPAN, több évtizeden át megőrizték aktualitásukat, és a jövőben is inspirációként szolgálnak – írják.

„A KLIPPAN és a POÄNG nem csupán egyszerű bútorok. Hosszú élettartamú formatervezés iránti elköteleződésünket szimbolizálják, amely jobbá teszi az emberek életét és otthonát az évek során. Minden IKEA termék középpontjában a Demokratikus Dizájn elve áll” – jegyezte meg Johan Ejdemo, az IKEA of Sweden globális dizájnmenedzsere. „A KLIPPAN és a POÄNG pontosan ezt testesíti meg: könnyedén ötvözik a formát, a funkciót, a minőséget, a fenntarthatóságot és a megfizethetőséget. A meglévő gyártósorok átalakításával és az átgondolt módosításokkal új formaterveket kínálhatunk vásárlóinknak elérhető áron, a minőség megtartásával.”

 

SOCIAL MEDIA