Az Év Biztosítója 2021 – A Groupama Biztosító ötödször részesült a MoneyMoon Awards rangos elismerésében

Hírek

2021-ben a MoneyMoon Awards-on a Groupama Biztosító nyerte el a legtöbb kategóriában az első helyezést, így 2014, 2018, 2019 és 2020 után immár ötödik alkalommal az Év Biztosítója címmel is elismerték a Groupama Biztosító tevékenységét. A MoneyMoon által értékelt és díjazott 23 biztosítási eszközalap kategóriában a Groupama Biztosító hat eszközalapja is első helyen végzett, ezen kívül a Legjobb Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díját és Az Év Biztosítója címet is elnyerte a társaság.

 

A MoneyMoon 2011-ben életre hívott díja mára több mint ezer hazai biztosítói eszközalap teljesítményét vizsgálja. A 23 kategóriában az értékelés során különböző időtávokon értékelik a hozam és kockázati mutatókat. 2016 óta díjazzák az egyes biztosítótársaságok lakás-, utas-, gépjármű-, valamint baleset- és egészségbiztosítási termékeit is. Ezekben a kategóriákban az értékelés főbb szempontja az árazás mellett elsősorban a szolgáltatás minősége.

6X-os befektetési kategóriagyőzelem, Legjobb Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás

A MoneyMoon által vizsgált 23 biztosítási eszközalap kategóriájában a Groupama Biztosító hat eszközalapja bizonyult a legjobbnak:

Legjobb árupiaci eszközalap:

Groupama Természeti Kincsek Árupiaci Eszközalap

Legjobb ázsiai eszközalap:

Groupama Ázsia Részvény Eszközalap

Legjobb abszolút hozamú eszközalap:

Groupama Globális Abszolút Hozam Eszközalap

Legjobb európai részvény eszközalap:

Groupama Eurózóna Fejlett Piaci Részvény Eszközalap

Legjobb magyar kötvény eszközalap:

Groupama Magyar Extra Hosszú Kötvény Eszközalap

ESG (Társadalmilag felelős befektetés) Különdíj:

Groupama Víz és Környezetvédelem Részvény Eszközalap

A Groupama Biztosító a fenti kategóriagyőzelmeken túl a KGFB esetében is győztes, így elnyerte a Legjobb Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás címet is.

 

Az Év Biztosítója 2021: Groupama Biztosító

A MoneyMoon által vizsgált kategóriákban 2021-ban legtöbb első díjat a Groupama Biztosító szerezte, így az abszolút kategória győztese a Groupama Biztosító lett, mellyel elnyerte „Az Év Biztosítója 2021” címet a MoneyMoon Awards-on.

„Nagy öröm számunkra, hogy hat biztosítási eszközalap kategóriát is megnyertünk, mert kiválóan igazolja, hogy befektetési tevékenységünk stabilan kiemelkedő, a unit-linked eszközalapok kezelése a Groupama Biztosítónál átlag feletti teljesítményt nyújt, így ügyfeleinknek is tudunk versenyképes hozamokat nyújtani megtakarításaikhoz még ebben a nehézségekkel teli időszakban is. Megemlíthető például az euró alapú részvényes eszközalapunk, ahol valóban stabil és erős a teljesítmény: ez az eszközalapunk visszatérő kategóriagyőztese a versenynek, rövid és középtávon, de indulástól is 20 százalék feletti éves befektetési hozamot ért el. Büszkék vagyunk a két éve indult abszolút hozamú alapunkra is, amely szintén dacolt a válsággal, mind indulástól számítva, mind a rövidebb időtávokon 10 százalék feletti évesített teljesítményt láthatunk, de ne feledkezzünk el a „zöld” részvényalapunkról se, ahol a visszamenőleges teljesítmény szintén nagyon erős, még ötéves időtávon is évi 15 százalék körüli a hozam.

Nagyon büszkék vagyunk a Legjobb Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás cím elnyerésére is, hiszen ezen a területen a piac szabályozottsága miatt nehéz kiemelkedni a többi versenyző közül. Mi a KGFB mellé kínált ingyenes gépjármű asszisztencia szolgáltatással nyújtunk többletszolgáltatást ügyfeleinknek. Az idei díj odaítélése ezen felül annak az év eleji akciónknak az elismerése, mely során mintegy 250 ezer, egyedi KGFB szerződéssel rendelkező ügyfelünk számára egyhavi díjuknak megfelelő összeget ajánlottunk fel, mellyel megmutattuk, hogy fair módon állunk ügyfeleinkhez a nehéz időkben is.

Legnagyobb elismerésként természetesen Az Év Biztosítója 2021 díj elnyerésére tekintünk, mert azt mutatja meg, hogy nem csak egy-egy kategóriában tudunk a legjobbak lenni, hanem azt is, hogy összességében is a legerősebb teljesítményt nyújtottuk a hazai biztosítók között” – mondta el Bertrand Woirhaye, a Groupama Biztosító vezérigazgatója a díjak elnyerése kapcsán.

 

SOCIAL MEDIA