Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület megkezdte tisztújításának folyamatát

Hírek

Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

 

Ez a testület dönt majd a szervezet Alapszabályáról, Szervezeti és Működési Szabályzatáról, éves költségvetésről és a Felosztási Szabályzatról.

A Választógyűlés résztvevői az egyesület tagjai közül hét főt a zeneművészek, ötöt a színművészek, kettőt a táncművészek és egy főt az artistaművészek közül választottak ki. A Választógyűlés a korábbi Küldöttgyűlés művészei közül a legtöbbnek újra bizalmat szavazott, annak jeleként, hogy a tagság elégedett az eddigi munkával és az eredményekkel.

 

A szavazatok alapján az új Küldöttgyűlés tagjai:

Zeneművész szekció: Novai Gábor, Temesi Bertalan, Zsoldos Béla, Szenthelyi Miklós, Dorogi Ákos, Frenreisz Károly, Gyimesi László

Színművész szekció: Pálos Zsuzsa, Detre Annamária, Hegedűs D. Géza, Mihályi Győző, Császár Angela

Táncművész szekció: Mihályi Gábor, Rotter Oszkár

Artistaművész szekció: Zsilák György.

 

A tisztújítási folyamat következő lépése a Küldöttgyűlés lesz, amely megválasztja az egyesület Elnökét, az Elnökség, a Felügyelőbizottság és a jogdíjbizottságok tagjait, valamint kijelöli az egyesület gazdálkodását ellenőrző független könyvvizsgálót.

 

SOCIAL MEDIA