Az Arénában ünnepelt a Red Bull Pilvaker

Tejszínhub

A Red Bull Pilvaker egy estére megtöltötte az Arénát, így a monumentális térben több mint tizenkétezer ember költészettel és zenével ünnepelte március 15-ét. A hatalmas érdeklődés övezte előadás számos felemelő pillanatot tartogatott, amit álló tapssal és szűnni nem akaró tombolással hálált meg a közönség.

„Ez a legszebb ajándék, amelyet a Human Telex 30 éves születésnapjára csak kívánhattam magunknak” – mondta Soproni István, a produkcióban kezdetektől fogva teljes körű rendezvényügynökségként részt vevő Human Telex Advertising & Event creative event directora. Aki nem jutott be az arénába, annak sem kell lemondania a Pilvaker-élményről, mert megnézheti az ismert videómegosztón.

Egy év kihagyás után tért vissza a Red Bull Pilvaker, ezúttal a Papp László Budapest Sportarénába, ahova már tavaly októberében – kétórás rekordidő alatt – elfogyott minden jegy. Lelkes közönségre számítottak a rapperek, énekesek és színészek, de még így is meglepte a csapatot az a túláradó szeretet, amivel a rajongók fogadták őket.

Fotók: Ádám Bertalan

„A legelső alkalommal, a Vam Design Centerben is éreztük, hogy itt valami különleges történik, hiszen már akkor a Király utcáig állt a sor. A Szavak Forradalma mint rap- és slam poetry-verseny indult 2012-ben, külön érdekesség, hogy Fura Csé, aki az idei előadás meghatározó szereplője volt, itt mutatkozott be és lett az első helyezett” – emlékszik vissza Soproni István, a Human Telex Advertising & Event creative event directora. A cég mint rendezvényszervező ügynökség végigkísérte a Red Bull Pilvaker útját, amely az Erkel Színházon át egészen a mostani telt házas arénáig vezetett.

Lábas Vikire, aki oszlopos tagnak számít a Pilvaker-családban, az új helyszín energiája és a lelkes tömeg is nagy hatással volt. „Most igazán kiélhettem a hiperaktivitásomat a hatalmas kifutón” – mesélte lelkesen Viki. „Több mint tizenkétezer-ötszáz ember jött el, hogy március 15-ét ünnepelje, mozgásban volt az egész Aréna. Olyan érzelmek tomboltak ebben a nagy térben, hogy most azt érzem, igazán jó magyarnak lenni.”

Ahogy minden évben, most is élőben szólaltak meg a legnagyobb kedvencek és persze az új dalok is, amelyek közül a brutális erővel megdörrenő Márciusi ifjak szólt a legnagyobbat, de tökéletesen illett az arénához a kibővített Akarsz-e játszani és a Magány is. A produkció még egy meglepetéssel készült, Kányádi Sándorra emlékezve feldolgozta a költő Valaki jár a fák hegyén című versét Sub Bass Monsterrel, Wolfie-val, Dipával és Meszivel.

A Pilvaker Ady Endre halálának 100. évfordulójáról is megemlékezett, Trokán Nóra, Pálmai Anna és Kautzky Armand pár percre óriási színházteremmé varázsolták az arénát, lírai pillanatokkal megspékelve az egyébként néha szimplán pörgős, néha kifejezetten érzelmes előadást.

Armand nagyon meghatódott a telt házas Aréna kirobbanó szeretetétől. „A vers egy nagyon kényes műfaj, vannak színészek, akik sohasem szavalnak. Negyvenéves koromig én sem mondtam verset, azóta viszont rendszeresen, de a mai volt a legnagyobb közönség, ami elé valaha kiálltam. Fergeteges élmény volt, csodálatos energiák működtek, és a legfontosabb, hogy ez a rendezvény visszaadta a hitemet a vers erejében” – vallott őszintén Kautzky Armand.

„Ebben a rendezvényben minden benne van, amelyre szervező csak vágyhat. A kultúrától a legutolsó ledig a teljes komplex feladat megvalósítása, egy olyan ügyféllel – Takács Ákossal, a Red Bull marketingmenedzserével, a Pilvaker ötletgazdájával – akivel vállvetve haladtunk előre. Hogy mindezt a helyszínek »királyán«, az Arénában rendezhettük meg, ez egy olyan ajándék számunkra, amelynél nem is kívánhattunk volna szebbet a Human Telex 30. születésnapjára” – tette hozzá Soproni István.

Aki lemaradt az idei előadásról, megnézheti az ismert videómegosztó oldalon. Hogy jövőre mi lesz a Pilvaker sorsa, még nem tudni, de az biztos, hogy a szervezők nagyon magasra tették a mércét. Ahogy a szintén új belépő Bánki Beni mondta: „Kár, hogy Petőfi nem látott minket. Ezt még ő is szerette volna.”

SOCIAL MEDIA