Az Accor tovább bővíti portfólióját Magyarországon

Hírek

A csoport franchise megállapodást kötött a tulajdonos Balance-99 Zrt.-vel az egyedülálló történelmi négycsillagos Hotel Magyar Király szálloda működtetésére Székesfehérvár szívében, a város megújult történelmi negyedében.

 

A Mercure Székesfehérvár Magyar Király két szinten 79 szobát és négy lakosztályt kínál. A vendégek számára bisztró hangulatú étterem, illetve a székesfehérvári várfal eredeti köveiből kialakított Wine Bar is rendelkezésre áll, az üzleti utazók pedig közel 700 négyzetméternyi tárgyalótermi kapacitást használhatnak.

A Zichy-palotának is nevezett klasszicista stílusú palota az 1820-as évek elején épült a neoklasszicista építészet magyarországi kulcsfigurája, Pollack Mihály közreműködésével. Az épület 1870 óta szállodaként működött, de az 1949-es államosítás után más funkciót kapott. Szállodaként 1958-ban nyitották meg újra, majd 1990-ben visszakapta eredeti nevét is.

Az évek során a szálloda több átalakításon és felújításon is átesett, legutóbb 2010-ben. E fejlesztések fontos szempontja volt, hogy a szálloda eredeti jellegzetességeinek megtartása mellett a 21. századi vendég minden igényét kielégítse.

„A Mercure márka minden egyes felső-középkategóriás szállodája egyedi, de ugyanazzal a szenvedéllyel kínál magas színvonalú szolgáltatásokat. Mindig a helyszínről és annak kulturális örökségéről mesélnek, így vendégeink mélységükben ismerhetik meg az egyes úticélokat – mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai szenior fejlesztési igazgatója. – A projekt kulcsfontosságú lehetőség számunkra, hogy Magyarországon, Budapest közelében bővítsük regionális hálózatunkat.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a hatalmas európai márkakínálattal rendelkező, vezető globális partnerrel, az Accorral dolgozhatunk együtt. Örülünk, hogy Székesfehérvár történelmi szállodája egy ismert nemzetközi márkára építhet, amely magas színvonalú vendégélményt nyújt az utazóknak” – mondta Molnár Albert, a szállodát tulajdonló Balance-99 Zrt. vezetője.

 

SOCIAL MEDIA