Akadálymentességi tanúsítványt kapott az Auchan

Hírek

Újabb állomásához ért az Auchan esélyegyenlőségre és az integrációra való törekvése, ugyanis a vállalat az Access4you-val átvilágíttatta hazai áruházainak akadálymentességét.

 

Az Access4you minősítési rendszere azokat a helyszíneket tekinti akadálymentesnek, ahol az adott speciális igényű csoport számára szabad a bejutás, a belső közlekedés, valamint a helyszín által nyújtott szolgáltatások akadálymentesen elérhetők és igénybe vehetők. A felmérés során vizsgált területek között szerepel a megközelíthetőség, a bejárat, a külső és belső környezet, az ajtók, a liftek és a lépcsők, illetve a rámpák paraméterei, a berendezések sajátosságai, valamint az akadálymentes használatot támogató eszközök és szolgáltatások megléte. Az összegyűjtött, megbízható információk egy mindenki számára elérhető adatbázisban, az Access4you weboldalán és applikációjában érhetők el.

Minél több speciális igényű vagy fogyatékossággal élő csoport hozzáfér egy helyhez és a szolgáltatásokhoz, annál magasabb szintet lehet elérni a tanúsító cég minősítési rendszere alapján. Az Auchan Magyarország az audit alapján az előkelő bronz fokozatot kaphatja meg az elvégzendő fejlesztéseket követően.

Büszkék vagyunk rá, hogy az akadálymentességi audit eredményeképp az Access4you bronz fokozatú minősítésére leszünk jogosultak. Fontos számunkra, hogy mind MMK munkatársaink, mind pedig a fogyatékkal élő vásárlóink számára akadálymentesen elérhetőek legyenek a helyszíneink és a szolgáltatásaink. Az audit eredményeképp két további fejlesztést valósítunk meg: bevezetjük a SINOSZ által kifejlesztett KONTAKT jelnyelvi tolmácsszolgáltatási rendszert minden telephelyünkön, amely jelentősen megkönnyíti a siketek kommunikációját, a gyengénlátók számára pedig az üvegfelületek matricázásával tesszük biztonságosabbá a közlekedést áruházainkban és a központi irodaházunkban” – mondta el Varga-Futó Ildikó, kommunikációs és CSR igazgató.

“Az akadálymentesség teszi lehetővé, hogy mindenki egyenlő eséllyel jusson hozzá a szolgáltatásokhoz, az oktatáshoz, a munkához, a közösségi élményekhez, a különféle termékekhez vagy akár az utazáshoz. Ma a világon a társadalom 15%-a érintett ebben a kérdésben, ez Magyarországon másfél millió társunkat, Európában 120 milliót, az egész világon pedig másfél milliárd embert jelent. Gazdasági szerepüket, vásárlóerejüket sem a napi fogyasztási cikkek, sem a szolgáltatások, utazások kapcsán nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az akadálymentesség fejlesztése gazdaságilag és társadalmilag is megtérül” – tette hozzá Berecz Balázs, az Access4you International alapítója és ügyvezetője.

 

Fotó: Markus Spiske/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA