Adathalász támadásra figyelmeztet az OTP

Hírek

Hamis internetes keresőoldali találatokkal csalnak ki adatokat adathalász bűnözők – hívta fel a figyelmet az OTP Bank az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

A bank ismertette: a hamis találatokkal az OTP Bank oldalára megtévesztően hasonló oldalakra terelik az ügyfeleket, ahol maguk írják be banki adataikat, amelyekkel a bűnözők visszaélnek.

Az adathalász támadás úgy védhető ki a legkönnyebben, ha a felhasználó a bank ismert oldalát írja be a böngészőbe, nem pedig keresőoldalról próbálja azt elérni, a találatok között ugyanis fizetett hirdetésként gyakran áloldalak jelennek meg – hívta fel a figyelmet a pénzintézet.

A csalási módszer több bank ügyfeleit is érinti, a csalók nem csak az OTP InternetBank belépési oldalát másolták le – jelezték a közleményben.

Az OTP arra kéri ügyfeleit: mielőtt bejelentkeznek az internetbankba, győződjenek meg arról, hogy valóban az OTP Bank oldalán vannak. Belépés előtt ellenőrizzék a böngésző címsávban a honlap címét. A szolgáltatás belépés oldalán, a böngésző címsorban megjelenő lakat ikonra kattintva győződjenek meg arról, hogy a biztonsági tanúsítvány szerint valóban az OTP Bank adta ki az oldalt. Ha más jelenik meg, azonnal szakítsák meg a kapcsolatot – hangsúlyozta a pénzintézet.

 

Fotó: OTP

 

SOCIAL MEDIA