Abroncsgyár segíti a madarak és ürgék megfigyelését

Hírek

Az ürgék megfigyelésében és természetes élőhelyük kezelésében, tanösvények felújításában, valamint madárfigyelő les építésében segíti a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságot a Bridgestone Tatabányai Termelő Kft. Az abroncsgyár kétmillió forinttal támogatja az igazgatóság Gerecsei Természetvédelmi Tájegységét érintő élőhely-kezelési, bemutatóhely karbantartási, illetve a látogatókat célzó edukációs programjait és speciális abroncsokkal szereli fel az igazgatóság gépjárműveit.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike. A több mint hatszáz négyzetkilométeren elterülő, öt megye területét érintő park két nagy hegyvidékünknél – a Dunántúli- és az Északi-középhegységnél –, a folyóvölgyek és a síkság találkozásánál fekszik.

A nemzeti park azért bír kiemelt fontossággal környezetvédelmi szempontból, mert területe nyolc tájvédelmi körzetet foglal magába, amelyeken több mint háromszáz forrás és kétszáz barlang található, számos állat- és növényfaj pedig csak itt él Magyarországon.

Budapest közelsége miatt a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság 17 tanösvényét évente több százezer kiránduló és túrázó keresi fel. Éppen ezért különösen fontos, hogy számukra kulturált módon tudjuk bemutatni a terület természeti értékeit, eközben ugyanakkor védeni tudjuk a veszélyeztetett állatfajok élőhelyét” – fogalmazott Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója. „A környezetet a lakosság szemléletmódjának alakításával, megváltoztatásával védhetjük a leghatékonyabban. A Bridgestone támogatása pont ebben, illetve a munkánk elvégzésében nélkülözhetetlen mobilitásban segít minket” – tette hozzá.

Madarak és ürgék megfigyelésében segít a Bridgestone

A Bridgestone támogatásából Naszályon, a Ferencmajori Madárvártán építenek egy speciális detektívüveges madármegfigyelő lest gyermekek, érdeklődők és természetfotósok számára, valamint kültéri padokat és asztal szigeteket alakítanak ki a látogatók pihenési, étkezési körülményeinek javítása céljából. A támogatás mindemellett segíti Neszmélyen a gombáspusztai ürgeélőhely-kezelési program megvalósítását is, amelynek révén az igazgatóság szakemberei monitoringrendszert építenek ki a védett ürgefajok megfigyeléséhez, illetve a megfelelő mezőgazdasági munkák elvégzésével gondozzák, karbantartják az állatok folyamatosan visszaszoruló élőhelyét. A gyártó továbbá 28 abroncsot biztosít a park személy- és terepjáró autóira.

„A Bridgestone mint felelős gyártóvállalat számára kiemelten fontos, hogy tevékenységét a lehető legkisebb környezeti hatással valósítsa meg. A környezettudatos gyártás mellett vállalatunk azon szervezeteket is aktívan segíti anyagiakkal és termékeivel, amelyeknek hivatása a környezeti és a természeti értékek védelme, megőrzése” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

A Bridgestone a környezetvédelemért

A vállalat tavaly indította útjára GreenStone elnevezésű környezetvédelmi programját, amely nagy hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődésre és a természeti értékek megóvására. A kezdeményezés révén a tatabányai abroncsgyár munkatársai minden évben részt vesznek környezetvédelmi akciókban; tavaly a TeSzedd! mozgalom keretében hulladékot gyűjtöttek, az idén pedig a Gerecsei Tájvédelmi Körzetben végeztek élőhely-kezelési feladatokat.

SOCIAL MEDIA