A UPS meghaladta az egymilliárd kiszállított Covid-19 vakcinát világszerte

Hírek Kiemelt

A UPS bejelentette, hogy túllépte az egymilliárd adag kiszállított COVID-19 vakcina mennyiséget közel tökéletes teljesítési pontossággal. Ez a mérföldkő mindössze egy évvel az első vakcina megjelenése után valósulhatott meg. A UPS az elért eredményt innovatív megközelítésének, nyomon követési technológiáinak, hűtőlánc-megoldásainak és az ügyfelek és közösségek számára világszerte egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó globális hálózatának köszönheti.  

 „Ez a mérföldkő nem lett volna lehetséges globális hálózatunk minden tagjának fáradhatatlan munkája nélkül, akik partnereinkkel és ügyfeleinkkel közösen gyorsították fel a vakcinák elosztását, és segítettek a közösségek biztonságát tőlük telhetően megóvni – mondta el Kate Gutmann, a UPS Healthcare értékesítési igazgatója. – A UPS munkatársai segítenek egyenlő hozzáférést biztosítani a kritikus egészségügyi szolgáltatásokhoz a COVID-19 elleni küzdelemben is.”

A globális UPS-hálózat és a vállalat munkatársai nemcsak az egészségügyi ügyfeleket és a globális szervezeteket támogatták, hanem köz- és magánszféra közötti együttműködésben is részt vettek, hogy biztosítsák az oltóanyagokat és a szükséges hűtőlánc-szakértelmet a nehezen megközelíthető helyeken élőknek is, így biztosítva a vakcinák lehető legtöbb emberhez való eljuttatását. A UPS Healthcare a cél érdekében mintegy 500 kereskedelmi útvonalat térképezett fel, hogy világszerte lehetővé tegye a zökkenőmentes oltóanyag-szállítást. A társaság közel másfélmillió kilogramm szárazjeget használt fel az oltóanyagok biztonságos szállításához.

A UPS világjárvány elleni küzdelemben kifejtett legfontosabb tevékenységei:

  • Három regionális éjjel-nappal működő egészségügyi irányítóközpont, amelyek feladata a globális vakcinamozgás előrejelzése és irányítása, hogy biztosítsák az időben történő szállítást, vészhelyzeti tervekkel és megoldásokkal a szélsőséges időjárás és egyéb akadályok kockázatainak mérséklésére.
  • Valós idejű átláthatóság az oltóanyagok helyéről a UPS Premier technológia segítségével, amely pontos képet ad minden egyes oltóanyagcsomagról a UPS hálózatán belül bárhol 3 méter pontossággal.
  • Eddig több mint 130 vakcina klinikai vizsgálatát támogatta a UPS Healthcare leányvállalatán, a Markenen keresztül, amely szinte az összes jelenlegi vakcinafejlesztésben és kezelések előállításában részt vesz logisztikai partnerként.
  • A UPS Alapítvány által adományozott ultrahideg fagyasztószekrények és vakcinaszállítmányok, amelyek megkönnyítik a vakcinák méltányos elosztását Afrikában, Dél-Amerikában, Ázsiában, Észak-Amerikában és Európában is.
  • Partnerség a Gavival és más szervezetekkel a vakcinák mozgatásának elősegítésére, a COVID segélyezés és az egészségügyi infrastruktúra támogatására a COVAX-országokban.
  • A UPS logisztikai szakértőinek segítségnyújtása, az oltóanyag-elosztási logisztika teljes körű és biztonságos kezelése érdekében a hátrányos helyzetű országokban.
  • A Zipline és a Gavi partnerségén keresztül a UPS támogatja az afrikai klinikákra autonóm repülőgépeken keresztül szállított oltóanyagadagok szállítását.

 

 

SOCIAL MEDIA