A Toyota is kiveszi a részét a magyarországi haderőreformból

Hírek Kiemelt

Magyarország a Honvédelmi Haderőfejlesztési Program keretében történelmi léptékű haderőreformot hajt végre. A program keretében többek között olyan eszközök kerültek vagy kerülnek a hadsereghez, mint a Leopard harckocsik, Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek, vagy az Airbus H145M többcélú helikopterek, melyek kategóriájuk legfejlettebb, legmodernebb típusaihoz tartoznak. Bizonyos értelemben, ebbe az illusztris társaságba kerültek be a HM ZRÍNYI Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. által most beszerzett Toyota Hiluxok is.

A haderőfejlesztést célzó program keretében meghirdetett páratlan és egyben hiánypótló haderőreform révén a Magyar Honvédség a régió egyik legmodernebb, legfejlettebb és legfelkészültebb haderejévé válhat, viszont az új eszközök működtetéséhez is elengedhetetlen fontosságúak azok a térképek és adatbázisok, amelyeket a HM Zrínyi Nonprofit Kft. térképészeti ágazata képes szolgáltatni a haderő számára. Ezt a képességet támogatja mostantól a katonai térképészet 6 vadonatúj, offroad abroncsokkal, csörlőkkel és egyéb eszközökkel felszerelt Toyota Hilux frissen bejelentett beszerzése. A világ legnépszerűbb pickupját rendkívüli terepjáróképességei és legendás megbízhatósága teszik alkalmassá a katonai térképészeti feladatok ellátására.

A több mint egy évszázados múltra visszatekintő magyarországi katonai térképészet feladatrendszere sokrétű. Az általuk készített adatbázisokkal folyamatosan frissítik a polgári és katonai légiközlekedés során elengedhetetlen repülési akadály-adatbázist, a katonai repülőterek és a Központi Gyakorlótér környezetében lévő 25 méteres akadály-adatbázist, de szakértelmükkel hathatós segítségek nyújtottak a tragikus körülmények között elsüllyedt Hableány kiemelése vagy épp a pincehelyi ideiglenes Kapos-híd beemelése során is.

„Társaságunk csak egy része foglalkozik térképészeti feladatokkal, e képesség mellett a katonai sajtó online és nyomtatott termékeinek előállításával, újság és könyvkiadással, valamint ezek nyomdai és kötészeti kivitelezésével is foglalkozunk. A Toyota Sakurától most beszerzett Toyota Hiluxokat a térképészeti ágazatunk használja a jövőben, akik számára elengedhetetlen munkaeszközül szolgálnak majd.” – avat be Molnár István, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója.

A HM Zrínyi Nonprofit Kft. szakembereinek, a terepen történő felmérési tevékenységük gyors és precíz elvégzéséhez a legmagasabb technológiai szintet képviselő műszerparkkal kell rendelkezniük: geodéziai eszközök (nagyhatótávolságú lézerszkennerek, mérőállomások, műholdas helymeghatározó vevőberendezések, szintezőműszerek), közműkutatáshoz szükséges speciális műszerek (talajradarok, fém- és markerkeresők) valamint folyók, tavak mélységi adatainak meghatározására alkalmas szonárok. Ezt az eszközparkot egészíti ki a jövőben, a megbízható terepjáróképességekkel rendelkező 6 darab speciálisan felszerelt Toyota Hilux, mely tökéletes partnere lesz a térképészeknek a honvédelmi célú felméréseik ellátásában.

SOCIAL MEDIA