A Toyota a karbonsemlegességet és a motorsport örökséget állítja középpontba a Le Mans-i centenáriumon

Hírek

A Toyota többutas megközelítése a karbonsemlegesség terén akár 300.000 motorsport rajongóhoz is eljuthat a Le Mans 24 óráson június 10-11-én a legendás franciaországi futam századik évfordulója alkalmából rendezett nyilvános bemutatókon és kiállításokon keresztül. A márka többféle technológiát fejleszt, hogy támogassa ügyfeleit a zéró károsanyag-kibocsátás felé vezető sajátos úton. Példa erre az ORC ROOKIE GR Corolla H2 Concept járműben már bevezetett hidrogén belsőégésű technológia.

 

A Toyota a Rookie Racing csapatán keresztül az ORC ROOKIE GR Corolla H2 Concept járművel részt vesz a japán Super Taikyu hosszútávú bajnokságban, hogy egyre jobb motorsportban tervezett autókat készítsen. A jármű gáz-halmazállapotú hidrogénnel működik, amely egy belső égésű motort táplál, így a hagyományos versenyautókhoz hasonlóan izgalmas dallamokkal szolgál és érzelmeket ébreszt, csaknem teljesen kipufogógáz-kibocsátás nélkül.

A Toyota emellett június 7-11. között kiállításokat tart a pályán a motorsport rajongók számára, hogy bemutassa a karbonsemleges társadalom jövőbeli megvalósításának különböző útjait, és visszatekintsen a Le Mans 24 órás verseny első évszázadára, amely során a Toyota a motorsporton keresztül finomította technológiáit.

A Japán Nemzeti Turisztikai Szervezettel és a Mazda Motor Corporationnel közösen a Toyota tematikus kiállítást tart a japán turizmus népszerűsítésére, és bemutatja technológiai fejlesztési erőfeszítéseit a karbonsemleges társadalom megvalósítása érdekében Japánban.

Emellett a TOYOTA GAZOO Racing 2018 és 2022 között aratott Le Mans győzelmeket elérő öt öntöltő hibrid elektromos meghajtású versenyautója lesz látható a Le Mans 24 órás Múzeumban az Automobile Club de l’Ouest (ACO) által szervezett centenáriumi ünnepség keretében. A három TS050 HYBRID és két GR010 HYBRID versenyautó eredeti állapotában megmaradt a verseny végén, és korábban soha nem jelentek meg együtt.

Ezenkívül a 2018-as és 2022-es győztes autókat két korábbi Le Man-győztes, Alex Wurz és Kazuki Nakajima vezeti majd más történelmi versenygépek társaságában a centenáriumi felvonuláson a Circuit de la Sarthe aszfaltcsíkján június 10-én, a verseny kezdete előtt.

 

SOCIAL MEDIA