A Sport TV megszerezte az Afrika Kupa záróhétvégéjének közvetítési jogait

Hírek Kiemelt

Afrikában január 13. óta javában zajlik az Afrikai Nemezetek Kupája, az afrikai kontinens kétévente megrendezésre kerülő kontinenstornája. Az idei viadal hivatalosan a 2023-as, de csak azért, mert tavaly nyárról halasztották idén év elejére.

A magyar tévénézőknek kiváló hír, hogy a Sport TV megvásárolta a záróhétvége közvetítési jogait. Ennek köszönhetően előbb szombaton 21 órától látható lesz az AMC Mikrón a Dél-Afrika és Kongói DK közötti bronzmérkőzés Méhes Gábor kommentálásában. A hab a tortán pedig az Elefántcsontpart – Nigéria finálé lesz február 11-én, vasárnap este 21 órakor, amelyet szintén az AMC Mikrón lehet követni. Ennek a kommentátora Gyulai Miklós lesz.

Ha még év elején valaki azt jósolta volna, hogy ez a két csapat csap össze a döntőben, senki nem lepődött volna meg, hiszen a két játékoskeret bivalyerős, igazi topcsapatokban játszó szupersztárok alkotják mindkettőt. A legnagyobb név egyértelműen a Napoli nigériai kiválósága, Victor Osimhen, de az elefántcsontparti keretben is vannak például Serie A-játékosok, így Evan Ndicka (Roma) vagy Christian Kouamé (Fiorentina) is. Ha nem is papírforma ez a párosítás, de azért nem meglepő, és semmiképpen sem lehet ezt egy kézlegyintéssel elintézni, mert nagyokat küzdve jutottak el idáig.

A döntő fő kérdése az, hogy Nigéria negyedszer, vagy Elefántcsontpart harmadszor lesz az Afrikai kontinens királya.

Dél-Afrika – Kongói DK: február 10., szombat 21:00, AMC Mikro (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Nigéria – Elefántcsontpart: február 11., vasárnap 21:00, AMC Mikro (élő); kommentátor: Gyulai Miklós

Fotó: Getty Images

SOCIAL MEDIA