A ReBrief a TrendFM-en is hallgatható

Hírek Kiemelt

A podcastként induló ReBrief, a Mediator full service ügynökség szakembereinek reklámszakmai szemléje, május 27-től hetente már a TrendFM hullámhosszán, a 94,2 MHz-en is hallható.

Az első pilot adást sokan meghallgatták, és rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a Mediatorhoz – többek között a Trend FM-től, így kezdődött a párbeszéd a rádió és a podcast gazdái között. „A Trend FM mind tematikájában, mind célcsoportját tekintve tökéletes platform a ReBriefnek, és mivel dédelgetett álmunk volt, hogy az egykori rádiócafés Reklámvilág után újra legyen egy reklám tematikájú rádióműsor, ezért nem is volt kérdés az együttműködés” – mondta Biró László, a Mediator ügyvezetője.

A ReBrief több céllal látott napvilágot: többek között olyan tudásmegosztó, inspiratív reklámos fórumot szerettek volna létrehozni, ahol a szakmában dolgozók és a reklám iránt érdeklődők szórakoztatva művelődhetnek, együtt gondolkodhatnak, ahol lehetőség nyílik a kommunikációra. Biró László szerint azzal, hogy a ReBrief helyet kap a rádióban, még szélesebb célközönséget tudnak elérni, még több emberrel megismertetni a jó gyakorlatokat, izgalmas megoldásokat, ezáltal pedig talán a reklámszakmát is sikerül újra vonzóvá tenni.

Barabás Dániel, Marosi Viktor, Varga Attila Sixx és Dankó Bence

A rádiós műsorrá válás nem változtatja meg a tematikát, továbbra is a hazai és nemzetközi kommunikációs trendeket, jelenségeket, a marketingszakmát és a reklámot járják körül. Az alkotók viszont most rövidebb adásokkal, de sűrűbben, hetente jelentkeznek majd. Nem csoda, hogy a szerkesztői és műsorvezetői csapat kibővült: a korábbi házigazdákhoz, Barabás Dániel és Dankó Bence mediatoros szakemberekhez Marosi Viktor, a Trend FM szerkesztő-műsorvezetője csatlakozott. „Nagyon örülünk, hogy Viktorral dolgozhatunk együtt, mert sokat segít abban, hogy a podcast rádiókompatibilissé váljon. Az ő arányérzékével, témaérzékenységével az adások feszesebbek lesznek, de kellőképp alaposak maradnak a fontos témákban” – mondta Dankó Bence, a Mediator kreatív stratégája.

A reklám tematikájú rádióműsor első adásában a házigazdák többek között az adblocker-használat témáját járják körül, különböző reklámmegoldásokat elemeznek. A műsorban rendre feltűnnek majd ügyféloldali és ügynökségi, illetve gyártásban dolgozó szakemberek, újságírók, a reklámszakma releváns szereplői. A május 27-i adás vendége Varga Attila Sixx újságíró, akivel a Trónok harca című népszerű sorozatról és promóciós megoldásairól beszélgetnek.

A ReBrief tehát 2019. május 27-től hétfőnként 15.00–15.30 között hallható a Trend FM-en, illetve aki épp nem tudja bekapcsolni a rádiót, az továbbra is elérheti az adásokat a Mediator weboldalán a Podcast menüre kattintva, valamint Spotifyon és az Apple podcastsen is.

SOCIAL MEDIA