A Prologis két új épülettel várja ügyfeleit

Hírek

A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata a mai napon bejelentette, hogy befejezte két új, összesen 25 300 négyzetméteres spekulatív épület fejlesztését az ügyfelek által igen keresett Prologis Park Bratislava területén.

Az új épületek a fenntarthatóságot szolgáló és a piaci sztenderdeket felülmúló megoldásokat kínálnak az ügyfelek számára. A 14. épület tetőszerkezete az első a Prologis kelet-közép-európai portfóliójában, amelynek egy részén napelemek találhatók. A napelemek telepítése a Prologis környezetvédelmi, társadalmi felelősségvállalási és vállalatirányítási (ESG) törekvéseinek keretében valósult meg, amelynek eredményeként jelenleg a vállalat globális portfóliójának teljes napenergia-kapacitása eléri a 175 megawattot. A 20. épület az első 12 méteres tiszta belmagassággal rendelkező ingatlan a park területén. Mindkét épületben a mára sztenderddé vált LED-világítást szereltek fel, amely a park ingatlanjainak 74 százalékában megtalálható. Emellett a működést okos mérőrendszer, továbbá a Prologis – a nap 24 órájában elérhető – ügyfélszolgálata segíti.

„A Prologis szorosan figyelemmel kíséri a piaci változásokat, és mivel a bérleti díjak az erős kereslettel együtt emelkednek, e spekulatív épületek az ügyfelek által keresett modern logisztikai területet biztosítanak olyan kiemelt helyszíneken, mint a Prologis Park Bratislava, amely legnagyobb parkunk a kelet-közép-európai régióban. A park előnyös elhelyezkedéséből fakadóan ideális disztribúciós központ a belföldi és nemzetközi logisztikai szolgáltatók számára egyaránt” – mondja Martin Stratov, a Prologis szlovákiai bérbeadásért és fejlesztésért felelős vezetője.

A Prologis Park Bratislava Szenc városától kettő, a nemzetközi reptértől 16, Pozsony központjától pedig 24 kilométerre keletre fekszik. A kelet-közép-európai régióban a Prologis négy országban aktív, teljes portfóliója eléri a 4,5 millió négyzetmétert, amivel a régió vezető ipari ingatlanszolgáltatójának számít (2018. szeptember 30-i adatok alapján).

A fejlesztések részét képezik:

14. épület: 9800 négyzetméter. Ebből már előzetesen bérleti szerződést kötöttek 2700 négyzetméterre az e-kereskedelmi területen működő Electronic Star vállalattal, valamint 2900 négyzetméterre a nagy kelet-közép-európai piacokat kiszolgáló élelmiszer-disztribútor Blitshtein Trading vállalattal. 20. épület: 15 500 négyzetméter.

SOCIAL MEDIA