A MICHELIN a vidéki Magyarországon is díjazza a legjobb éttermeket

Hírek Kiemelt

Az országos MICHELIN Kalauz megjelenése az év második felére várható.

 

A magyar vendéglátás fejlődése, a sikeres hazai és külföldi szereplések, a minőségi magyar alapanyagok mind hozzájárultak ahhoz, hogy a vidéki Magyarország is felkerült a gasztronómia térképére, ma már országszerte kiemelkedő kínálattal találkozhatunk. Ennek is köszönhető, hogy a MICHELIN mostantól nem csak budapesti, hanem vidéki éttermeket is értékel.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy az idei évben már az egész országot lefedő kalauzt (National selection of Hungary) készít a MICHELIN. Hálásak vagyunk, hogy éttermeink, séfjeink részesei lehetnek ennek a kiemelt figyelemnek és megbecsülésnek” – mondta a bejelentés kapcsán dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Magyarország jelenleg húsz Michelin kitüntetéssel (csillaggal vagy tányérral) rendelkezik, ami új vidéki felfedezettel vagy felfedezettekkel tovább bővülhet. A National selection of Hungary kiváló országimázs-építő lehetőség is, melynek köszönhetően még több gasztroturista érkezhet majd Magyarországra – írják.

 

Fotó: Aarón Blanco Tejedor/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA