A Magazin Művészeti Galériában folytatódnak a Köveskáli beszélgetések

Hírek

Oda vár mindenkit László Ágnes újságíró, a kis presszóasztalnál a másik széken Parti Nagy Lajos ül.

 

Parti Nagy Lajos a kortárs magyar irodalom meghatározó alkotója, költő, író, publicista (és nem mellesleg egy legendás nőszemély, Sárbogárdi Jolán, a gyógyíthatatlanul dilettáns szerelmesregény- és huszerettszerző világra segítője…).

Egy beszélgetésen azt mondta: „A könyv sorsa az olvasóban teljesedik be. Az író hiába írja meg a könyvet, ha az olvasó nem kelti magában életre a történetet.”

Ebből a gondolatból – ami persze az  írói univerzum alapvetése – Umberto Eco egész tanulmányt írt (A nyitott mű), de számunkra a különösen fontos az, hogy a hazai olvasó miképpen „kelti magában életre” Parti Nagy történeteit.

Verseit, novelláit, elbeszéléseit, a nyelvi humorát, a világlátását plasztikusan kifejező szóalkotásait, a határokat feszegető iróniáját, a bölcsességét, nyíltságát, harciasságát hamarabb ismertem, mint őt magát, de az első, tizenhét évvel ezelőtti személyes találkozásunk mindkettőnkre komoly benyomást tett.

 

Időpont és helyszín: 2023. augusztus 19., szombat 18.00 óra, Köveskál, Fő utca 12/a.

 

Fotó: Parti Nagy Lajos a Rutinglitang című, Presser Gáborral közös könyvét dedikálja a könyv bemutatóján 2011-ben, az Örkény István Könyvesboltban (Fotó: Gergely Beatrix)

 

SOCIAL MEDIA