A LEGO Csoport tovább bővíti nyíregyházi üzemének gyártókapacitását

Hírek Kiemelt

A beruházás a vállalat bővülési stratégiáját támogatja, a hosszú távú növekedés elősegítése érdekében.

 

Az új beruházás további csomagoló-, és raktárterületekkel, adminisztratív épületekkel és egyéb létesítményekkel növelik meg a gyárat. Összesen 30 ezer négyzetméternyi új épülettel bővítik. A 2014-ben átadott nyíregyházi gyárépületet – amely eredetileg 120 ezer négyzetméteres létesítmény volt – az elmúlt években lépésről lépésre bővítették, és mára elérte a 232 ezer négyzetméteres méretet, 2025-re pedig 262 ezer négyzetméterre növelik.

A világon működő öt gyáruk közül háromban végzik a LEGO gyártás teljes folyamatát – a nyíregyházi üzem is ilyen. A bejelentett bővítés részeként a telephelyen a csomagolósorok száma harmadával, 68 sorra nő. Így az itt gyártott polcrakész LEGO készletek mennyisége mintegy 30%-kal nő majd.

Az építési munkálatok már idén megkezdődnek, és a tervek szerint az új gyártócsarnokok 2025 második felében kezdik meg a termelést. A több mint 50 milliárd forintos beruházási összeget az állam 4,3 milliárd forinttal támogatja. A jelenleg 3300 embert foglalkoztató LEGO Manufacturing Kft. a bővítésnek köszönhetően akár 300 új munkahely is létrejöhet.

„A LEGO gyár idén ünnepli 15 éves fennállását Nyíregyházán. A régió legnagyobb munkáltatója és az ország egyik legvonzóbb munkaadója vagyunk. Büszkék vagyunk arra, hogy miközben gyorsan növekszünk, hűek vagyunk vállalati kultúránkhoz. Emellett külön öröm, hogy új beruházásokat hozhatunk Magyarországra, és alig várom, hogy hamarosan új kollégákat köszönthessünk, akik csatlakoznak hozzánk a növekedésben” – mondta Chresten Bruun, a LEGO Csoport senior alelnöke, a nyíregyházi gyár igazgatója.

 

Fotó: Chresten Bruun, nyíregyházi gyár igazgató, senior alelnök

 

SOCIAL MEDIA