A következő generációs mobilitás ihlette a Lexus kiállítását a 2024-es Milánói Dizájnhéten

Hírek Kiemelt

A „Time” a Lexus vízióját mutatja be arról, hogy a szoftver- és energiainnovációk alkalmazása miként segíti majd a jövő autóit abban, hogy új lehetőségeket nyújtsanak az ügyfelek számára, és lehetővé tegyék a luxus és a karbonsemlegesség együttélését. A kiállításon két tervező munkái láthatók, amelyeket a Lexus LF-ZC (Lexus Future Zero-emission Catalyst) koncepcióautó ihletett.

 

 „A Lexus mindig is megkérdőjelezte a luxusautók konvencióit, és azon dolgozott, hogy termékeinek és szolgáltatásainak horizontját tágítsa, és felülmúlja ügyfelei elvárásait. Határozottan emberközpontú filozófiát vallunk, és hiszünk abban, hogy az ember és az idő közötti kapcsolat folyamatos feltárásával – ezért is kapta ezt a címet a kiállításunk – új és különleges élmények megteremtésére kapunk ihletet” – fogalmaz Simon Humphries, a Lexus márkaigazgatója.

A „Beyond the Horizon” installáció

A „Beyond the Horizon” két méter magas szobrokból álló installáció. Bár ezek megjelenésükben egységesnek tűnnek, mindegyik egyedi fényhatásokat bocsát ki, amelyek különböző hangulatot teremtenek. Az LF-ZC az alkotás középpontjában helyezkedik el, az innovációt és a jövő mobilitását szimbolizálva. Hideki Yoshimoto tervező a legmodernebb technológiát és a japán kézművesség hagyományait ötvözi egy óriási (4 méter magas, 30 méter széles) vetítővásznon, amely a horizont folyamatosan változó látványát varázsolja a látogatók elé. Anyaga az 1500 éves Echizen „washi” papír örökségéből táplálkozik, amely a hagyományos japán otthonokban található paravánokból ismert.

A „8 perc 20 másodperc” installáció

Ez az alkotás kifejezi a Lexus elkötelezettségét a mobilitás terén az innováció előmozdítása iránt, az energia és a szoftverek potenciáljának megünneplésével, valamint a karbonsemlegesség és a luxus egymás mellett élésének céljával együtt. Az installáció az LF-ZC koncepció méretarányos ábrázolása köré épül, és az organikus fotovoltaikus (OPV) cellák által összegyűjtött és beépített akkumulátorokban tárolt napenergiát használja. A cél az, hogy tükrözze a természeti környezettel való lehetséges szinergiánkat, és a látogatót aktív résztvevőjévé tegye ennek a jövőképnek. A „8 perc és 20 másodperc” – amely a fénynek a Naptól a Földre jutásához szükséges idő után kapta a címét – az autót holografikus fák és tükröződő ülőhelyek között, egy interaktív nap hátterében képzeli el. A művész, van Aubel 16 Sunne napelemes lámpájából kirajzolódó, kör alakú nap akkor változtatja a színét, amikor a látogatók megérintik a Lexus által kifejlesztett új bambuszszövetből készült érzékelőt. Az érzékelő olyan jelet küld, amely minden egyes személy számára egy személyes napfelkeltét indít el. Az installációban természetes hangok is hallhatók, például a bambusz zizegése – ez egy újabb utalás az installáció ihletője, az LF-ZC utasterében használt anyagokra.

 

SOCIAL MEDIA