A Konyhafőnök VIP: irány a középdöntő

Tejszínhub

Két versenyző is elhagyta a konyhát, Rácz Jenő legjobb hat híressége pedig készen áll a középdöntőre!

 

Vizsgafeladattal szembesültek a VIP-ek, Rácz Jenő mentorként egész héten tanította, képezte őket, ma eljött a számonkérés ideje: ki, mit sajátított el, hova fejlődött? A bizonyításhoz egy tökéletes steak, egy tökéletes kacsamáj és egy tökéletes bárányborda elkészítésére volt szükség. Extra nehezítésként ezeket mind egy tányéron kellett prezentálni.

A korábbi páros főzés végén eltört tálaló miatt ma többen főztek az eredeti tervekhez képest. Ezért rögtön az első feladatot követően kiesett egy versenyző: Sipos Petinek kellett elhagynia a konyhát! Egy híresség azonban csatlakozhatott Feke Palihoz a galérián: Pokorny Lia rögtön középdöntőssé vált!

„Rizikós főétel” lett a második feladat neve, ugyanis a versenyzők csak az alapanyagpárok egyik felét láthatták, a másik felet búra takarta el, így kellett választaniuk. Borjúszűz mellé velőscsont, Szent Péter hal mellé tengeri alga, a garnélarákok mellé kávé, az egész galamb mellé pillecukor, a sertésszűz mellé birsalma dukált. Egyedül az élő tarisznyarákok maradtak a pulton, de ekkor lépett közbe Fördős Zé! Hamar ki is derült, hogy a tarisznyarákok párja madagaszkári vanília volt! Akinek pedig ezt a párosítást meg kellett valósítania: Sárközi Ákos! A nehezítés, amit a kihagyhatatlan Fördős Zé-kártyák közül húzott a séf, a „”tábor” volt: azaz tábori eszközökkel kellett főznie, nem használhatta az alap konyhai eszközöket sem! A feladat végén, az utolsó piros kötényes elődöntősként – a zsűri döntése alapján – Horváth Cintia hagyta el a konyhát.

A következő héten, öt napon keresztül Sárközi Ákos választja ki a hat legjobb kék versenyzőt, hétfőtől kezdődik a kék csapat elődöntő hete, hogy kiderüljön ki a legpengébb sztár?

 

Horváth Cintia minden eszközt elvett Hujber Feritől?

 

VICCES: Szonja beszállt a saját kóstolásába

 

Ő esett ki először a Középdöntő kapujában

 

Miki feladja a versenyt? A versenyző elsírta magát!

 

Sárközi Ákos tábortüzet rakott a konyhában

 

Cintia vagy Miki? Kialakult a végső piros középdöntős csapat!

 

SOCIAL MEDIA