A három hónapja indult MOTTO nyáron folytatódik

Hírek Kiemelt

„Reméljük, ősztől a diákok és tanárok személyesen, nem pedig monitorokon keresztül vehetnek részt az oktatásban. Ezzel együtt bízunk abban, hogy a járvány-veszély elmúltával is örömmel használják majd ezeket a felvételeket. Létrejöhet egy olyan internetes enciklopédiája az irodalomnak, ami most és a jövőben is megszeretteti az olvasást a fiatalokkal” – írja közleményében a MOTTO-csapat.

 

Az indulás óta történteket így foglalták össze:

  • Csaknem egy egész évnyi időt, 8.500 órát töltöttek az érdeklődők irodalommal, 246.000 megtekintés során.
  • Közel 300-an csatlakoztak a kezdeményezéshez. Egyetemistáktól Kossuth-díjasokig, vidéki, határon túli és külföldi színészek, írók, zenészek, bábosok önkéntes közreműködésével 570 videó került fel a MOTTO felületeire.
  • Az idegen nyelvű szerzők műveinek egy része már most elérhető eredeti – angol, cigány, cseh, francia, német, olasz és orosz – nyelven, és a listát folyamatosan bővítjük. Szándékunk, hogy a jövőben magyar irodalmi művek idegen nyelvű fordításai is felvételre kerüljenek.
  • A művek egy része több interpretációban, vagy éppen műfordításban is elhangzik, izgalmas megközelítési lehetőségeket adva az azokat feldolgozó diákoknak, pedagógusoknak.
  • A weboldalon szerző, cím és előadó szerint is kereshetnek a látogatók, míg a YouTube-on különböző lejátszási listák (évfolyamok, szerzők, eredeti nyelven, animáció stb.) segítik az eligazodást.

Büszkék vagyunk arra, hogy a MOTTO bekerült a Highlights of Hungary Plus speciális válogatásába, mint a járvány okozta krízishelyzet egyik kiemelt értékteremtő kezdeményezése.

Június 15-én elkezdődik a vakáció, amit egy „dadaista” verssel üdvözölnek, amely aznap reggel 9 órától érhető el a Facebookon és a Youtube-on.

Nyáron sem tartanak szünetet. Felkérnek néhány művészt, közéleti személyiséget, ossza meg a MOTTO látogatóival fontos olvasmány-élményét, és ajánlja azt egy pár perces videóban. Az ilyen személyesség hozzájárulhat a diákok olvasási kedvéhez. Ezeket a felvételeket MOTTOfeszt néven lehet majd elérni a csatornán.

MOTTO nincs összefogás nélkül: „Köszönetet mondunk minden tanárnak, aki részt vett a tananyaghoz kapcsolódó művek össze-állításában. És köszönjük valamennyi közreműködő művész odaadó munkáját” – írják a szervezők, akik emailben is elérhetőek:  mottosuli@gmail.com

A MOTTO-csapat:

Bíró Kriszta

Fullajtár Andrea

Ézsöl Andrea

Kleb Attila

Seres Tamás

Vető Balázs

 

 

 

SOCIAL MEDIA