A győztesek viadala: Vizesgála a legnagyobb bajnokok showműsorával

Hírek Kiemelt

Három év alatt igazi hagyománnyá vált, hogy az év végére a vízi sportok legnagyobb ünnepe, az Ötpróba által életre hívott Vizesgála tegye fel a koronát. A Duna Arénában november 17-én megrendezendő gálán több mint 30 olimpiai, világ- és Európa-bajnok mutatja meg a szurkolóknak tudása legjavát egy hangulatos showműsor keretében. Az esemény másik különlegessége, hogy idén utoljára kerül rá sor, hiszen az Ötpróba négyéves programsorozata a tokiói olimpiával véget ér.

A Vizesgála kétórás programját egyedülállóvá teszi, hogy a világon nincs másik olyan vízisport-gála, ahol egyszerre ennyi világklasszis bajnok szórakoztatná a közönséget. Mindezt nem kevesebb, mint nyolc vízi sportágban: az úszástól a kajak-kenun, szinkronúszáson, SUP-on, kajakpólón, műugráson, sárkányhajózáson át egészen a vízilabdáig.

A Vizesgála másik különlegessége, hogy a bajnokok mellett hobbisportolók is csobbanhatnak. A gála napjának délelőttjén lehetőség nyílik arra, hogy bárki kipróbálja Magyarország legprofibb versenymedencéjét, egy amatőr úszóverseny keretében. A versenyen Ötpróba-pontok szerezhetők, amelyek akár egy tokiói úthoz is hozzásegíthetik a kitartó versenyzőket. A maximális 60 pontot összegyűjtő ötpróbázók közül ugyanis 24 szerencsés sportbarátnak alkalma lesz arra, hogy Japánban személyesen szurkoljon a magyar olimpikonoknak.

A résztvevők pedig, a teljesség igénye nélkül: Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó, Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, számos vizipólós, köztük Hosnyánszky Norbert olimpiai bajnok, Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok, Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok, Märcz Tamás olimpiai bajnok, Dr. Kiss Gergely: háromszoros olimpiai bajnok, a világbajnoki aranyérmes Decker testvérek, az úszó Cseh László olimpiai bajnok, és további sportolók. Mellettük még számos közszereplő is megméretteti magát, többek között Kállay Saunders András zenész, akiről kevesen tudják, hogy Amerikában vizimentőként dolgozott, Dobó Ági, korábbi szépségkirálynő, vagy Tápai Szabina, aki maga is eredményes kézilabdázó volt.

További információ a programokról itt található.

 

SOCIAL MEDIA