A gyermekorvosban vagy az internetben bízunk?

Hírek Kiemelt

Mindennapjainkat szülőként is nagyban meghatározza, mit olvasunk az interneten és a különböző szülőfórumokon. A nevelés, könyvek és játékok mellett a kereső mezőkben sokszor előfordul a „Hogyan előzzük meg a betegségeket” mondat és a különböző rosszullétek gyógymódjaira kérdező szavak is.

 

A nagy információtömegben nehezen igazodunk ki, laikusként nincs támpont, ami alapján kiválaszthatjuk a gyerekeink számára legmegfelelőbb prevenciót és gyógymódokat. Mivel a legtöbb szülőnek nincsenek komplex biológiai, egészségügyi és gyógyszerészeti ismeretei, könnyen félrevezetheti őket egy-egy jól csengő ígéret vagy más szülő által beváltnak titulált termék vagy eljárás. Ezért kiemelten fontos, hogy legyen egy megbízható házi gyermekorvos vagy szakorvos, aki eligazít minket és a mi gyermekünk számára leghatékonyabb kezelést javasolja.

 

A hangsúly a kölcsönös bizalmon van

A szakmai konzultációk során nemcsak az számít, hogy a gyermekorvos mennyire motivált, empatikus, mennyire ismeri a korszerű eljárásokat, jár konferenciákra, hanem az is, hogy a szülő elfogadja-e a doktor útmutatásait. „Mindenkinek jól esik a pozitív visszajelzés, a dicséret, hogy jól végzi munkáját, és az emberek szívesen fordulnak hozzá tanácsért. A jövő gyógyítása a fiatal orvosok kezében van, hiszen ők azok, akiken a következő évtizedekben a gyermekegészségügy helyzete múlik, akik hatékony és innovatív gyógymódok alkalmazásával biztosítják, hogy a jövő generációja teljes életet élhessen” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője. „Az elhivatott fiatal szakemberek iránti tiszteletünket és megbecsülésünket most azzal is kifejezhetjük, hogy jelöljük őket a K&H jövő gyógyítói díjra. A nyertesek a szakmai elismerésen kívül 1,3 millió forintot kapnak, aminek egy részét továbbképzésre, korszerű technológiák megismerésére fordíthatják.”

A K&H jövő gyógyítói díjra a 40 év alatti, még szakképzésben részt vevő vagy már praktizáló, gyermekeket gyógyító háziorvosok és szakorvosok pályázhatnak, valamint a szülők, kollégák, barátok is jelölhetik kedvenc orvosukat a www.khgyogyvarazs.hu/jovo-gyogyitoi-dij honlapon. Jelölni 2023. szeptember 10-ig lehet, míg a pályázati adatlap kitöltésére szeptember 20-ig van lehetőségük az orvosoknak. A szakemberek három kategóriában pályázhatnak: gyermekeket gyógyító rezidens és szakorvos jelölt, házi gyermekorvos, valamint intézményben praktizáló szakorvos. A jelentkezőket egy szakértői zsűri bírálja el, majd a közönség online szavazáson döntheti el, ki kapja a K&H jövő gyógyítói díj közönségdíját – írják.

 

SOCIAL MEDIA