A GreenGo kommunikációs megbízást adott a ComLabnak

Hírek

A ComLab feladata az lesz, hogy egy pilot program kialakításával megtalálják azokat a közös pontokat, amelyekben a GreenGo hozzá tud járulni céges partnerei ESG teljesítményének és mutatóinak javulásához.

 

A GreenGo jelentős potenciált lát vállalati szolgáltatásai fejlesztésében és megbízható partner kíván lenni a környezetkímélő vállalati mobilitás, egyben a vállalati fenntarthatóság területén. Jelenlegi szolgáltatás palettája három szinten „skálázható” partnerséget tesz lehetővé. Az elektromosautómegosztás nyújtható dolgozói kedvezmény program keretében, adómentes cafeteria elem formájában béren kívüli juttatásként, valamint kulcsos autó kiváltására a céges flottákban. A vállalati Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási (ESG) programokon belül várhatóan a környezeti előny is előtérbe kerül

A Nemzetközi Tanács a Tiszta Közlekedésért (ICCT) szervezet adatai szerint a közösségi elektromos autómegosztás felhasználónként 9-43% között csökkenti a globális felmelegedésért felelős üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását, csökkenti a települések forgalmi, parkolási és zaj terhelését és európai adatok szerint átlag 3-18 saját tulajdonú autót vált ki. Ezek a tényezők hozzájárulhatnak a GreenGot használó vállalatok ESG teljesítményéhez, adatgyűjtési és jelentési tevékenységük sikeréhez. A 2023. január 5-én hatályba lépett Vállalati Fenntarthatóság Jelentési EU rendelet (CSRD) alapján a vállalatoknak széles körben kötelező lesz a jelentéstétel. Nyomás alá fognak kerülni a beszállítói értékláncok is, hiszen a jelenlegi tervek alapján környezeti és klíma területen a nagyvállalatoknak a beszállítóik kibocsátási és szennyezési adatait is jelenteni kell majd – írják.

„Arra számítunk, hogy ebben a környezetben a GreenGo használat ESG előnyeinek hiteles kommunikációja rezonálni fog az új vállalati igényekre és egyre szélesebb körben terjedhet el az elektronizáció és közösségi megosztás” – mondta Ádám Boglárka, a GreenGo Zrt vezérigazgatója.

„Örömmel vettük a GreenGo megkeresését, hiszen egy ritka, mindenki számára nyertes helyzet kommunikációjában segíthetünk. A greengózással hatékonyabban és környezettudatosabban működhet egy vállalat, egyszerre tehet a munkatársaiért és a klímavédelemért, valamint gyorsíthatja az átmenetet a fosszilis energiáról a tiszta forrásokra. Mindezt a jogalkotási keretek letisztulásával egyidőben sokkal jobban lehet tudatosítani” – mondta dr. Schillinger Attila, a ComLab Kft. vezető tanácsadója és ESG szakértője.

 

Fotó: GreenGo

 

SOCIAL MEDIA