2022-ben is a JimJam lett a legnézettebb gyerekcsatorna

Hírek

A megelőző évhez képest 2022-ben is az élen végzett Magyarországon a JimJam gyermekcsatorna. A Nielsen Közönségmérés konszolidált adatai szerint a 18-49-es korosztályban első helyen zárt. Szintén dobogós, második helyen végzett a 4-14-es célcsoportban is, több, mint 50%-kal növelve 2021-es nézettségét.

 

A JimJam elsősorban az óvodáskorúakat és családjaikat megszólító televíziós csatorna. 2006-os indulása óta már több mint száz országban van jelen Európától a Közel-Keleten keresztül egészen Afrikáig.

Az oktató és szórakoztató filmek mellett zenés videóklipeket is sugároz a csatorna, továbbá a játékos tanulás szellemében bevezetésre kerültek az ún. egyedi jelvények, melyek felhívják a szülők és gyerekek figyelmét a mesék fejlesztő jellegére, legfőbb üzenetére. A meséket kísérő jelvények ikonjai a következő készségfejlesztést segítik/készségfejlesztésre utalnak:

  • csapatmunka (Bob, a mester; Ricky Zoom)
  • problémamegoldás (Tűzoltó Sam; Thomas, a gőzmozdony)
  • kíváncsiság (Eszes Jess, Daisy és Ollie)
  • természet és az állatok (Pettson és Findus; Leo az ifjú vadőr)
  • család és a barátok (Bogyó és Babóca; Találd ki, mennyire szeretlek!)
  • kreativitás fejlesztése (Tanuljunk Timmy-vel, Bori)

A jelvények könnyebb megértéséért egy videót is készített a csatorna:

A csatorna célja továbbra is az, hogy a gyerekek számára az életkoruknak megfelelő mesékkel és sajátfejlesztésű oktatóvideóival on-air és online felületeken egyaránt biztonságos, harmonikus vizuális közeget teremtsen, hozzájárulva ezzel egészséges fejlődésükhöz – írják.

 

SOCIAL MEDIA