A Compact TV legújabb produkciója debütált a YouTube-on

Hírek

A “Tudnám!” egy tudományos videósorozat, amelyben a nézők találkozhatnak azokkal a nagy ötletekkel és alapvető kérdésekkel, amelyek meghatározzák a tudást a 21. században.

 

A sorozat szeretne segítséget nyújtani a nézőknek, hogy  alkalmazhassák ezeket az ismereteket a saját életükben felmerülő kihívásokra is. Az első évadban Nyiri Gábor agykutató, Bartos Imre csillagász, a Floridai Egyetem fizikusa, Hangya Balázs agykutató, matematikus lesznek a vendégek, valamint Kubinyi Enikő etológus, biológus,  aki az emberi demenciát kutatja kutyák segítségével.

A Compact TV feladatának tekinti, hogy a nézőket a szórakoztatás mellett  informálja és edukálja. A videóik segítségével megismertesse a 21. század legfontosabb kérdéseit és megpróbálja megtalálni a válaszokat a közös problémáinkra. A gyártócég 24.hu-n jelenleg is futó „Mielőtt végleg felnövünk” dokusorozata is azt mutatja be, hogyan látják a világot a mai huszonévesek, milyen dilemmákkal találják szembe magukat a felnőtté válás küszöbén – írják.

„A széria előkészítésekor olyan kutatókat és tudósokat kerestünk, akik területükön valami különlegesen izgalmas, sokakat foglalkoztató kérdést vizsgálnak. Mindannyiukkal hetekig egyeztettünk arról, hogy hogyan lehet nézőbaráttá és közérthetővé tenni ezeket a hosszú éveken során született kutatási eredményeket. A tartalmi vázlatok elkészülte után munkához látott egy tehetséges animációs csapat akik segítettek még befogadhatóbbá tenni ezeket a szuper izgalmas témákat” – meséli a sorozat születéséről a Compact TV vezető producere, Fränk Barbara.

A „Tudnám!” videósorozat keddenként este 7 órakor debütál a Compact TV YouTube-csatornáján.

 

SOCIAL MEDIA