A Baker McKenzie lett a leginnovatívabb ügyvédi iroda

Hírek

2021 után idén ismét a Baker McKenzie vehette át Magyarországról az IFLR Europe Awards díjátadón az International Financial Law Review által odaítélt Év Ügyvédi Irodája díjat. Az elismeréssel a leginnovatívabb országhatárokon átívelő vállalatfelvásárlási (M&A) és finanszírozási ügyleteket díjazták.

 

A szakfolyóirat a döntés meghozatalánál az országhatárokon átívelő, innovatív szemléletmódot igénylő M&A és vállalatfinanszírozás jogi ügyletek sikeres lebonyolítását díjazza. A díj odaítélésekor olyan projekteket értékelnek, amelyek új jogi megoldások előtt nyitottak utat az adott ország gyakorlatában, emellett az összetett ügyletekkel járó nehézségeket, az innováció fontosságát és ezek valószínűsíthető piaci hatását veszik figyelembe.

A Baker McKenzie-nek az egyik kiemelt tevékenységi területe a komplex, országhatáron átívelő ügyletek lebonyolítása, amelyekben az újonnan megjelenő iparágak, illetve a dinamikusan növekvő ügyfélelvárások miatt a jogi innováció egyre nagyobb szerepet kap. A díj kapcsán vizsgált időszakban tranzakcióik különböző iparágak széles spektrumát ölelték fel a technológiai startuptól, az olajiparon és napenergián át, a külföldi állami szektortól a befektetési bankokig – írják.

„Az M&A, illetve a Banki és Pénzügyi csoportjaink számos hagyományos és új iparágban kiemelkedő szakértelemmel rendelkeznek és egységes tranzakciós szolgáltatásokat nyújtva hatékonyan működnek együtt a határokon átívelő, összetett és nagy értékű tranzakciók jogi támogatása során. Ezekben jelentős szerepet játszanak az új technológiák, mind az ügyfelek működésében, mind pedig a jogi szolgáltatásokban, amelyek ismerete és hatékony alkalmazása hozzáadott értéket jelent ügyfeleinknek” – mondta dr. Fehérváry Ákos, a Baker McKenzie M&A és Társasági Jogi csoportjának vezetője.

„Nemcsak precíz jogi szolgáltatást nyújtunk, hanem biztosítjuk, hogy ezek az ügyletek pontosan és időben, a lehető legjobb üzleti feltételekkel valósulhassanak meg. Megtiszteltetés, hogy az IFLR e rangos díjjal ismerte el erőfeszítéseinket.” – fogalmazott. „Szeretnénk megköszönni ügyfeleink bizalmát, amelyek között a legnagyobb hazai és nemzetközi bankok is megtalálhatóak. A banki szolgáltatások piaca az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág, amelyben részünkről is folyamatos tanulásra és megújulásra van szükség” – tette hozzá dr. Vági József, az ügyvédi iroda Banki és Pénzügyi csoportjának vezetője.

 

Fotó: Tingey Injury Law Firm/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA