A 3M határozottan fellép a légzésvédők és arcmaszkok túlárazása és hamisítása ellen

Hírek Kiemelt

A vállalat továbbra is elkötelezetten küzd az ellen, hogy a 3M légzésvédőket és arcmaszkokat a viszonteladók túlárazva adják tovább a vásárlóknak. A COVID-19 járvány kitörése óta a vállalat nem emelte meg az N95 és az más típusú légzésvédő arcmaszkok árát. Megduplázta ugyanakkor azok globális előállítását. Évi több mint 1,1 milliárd darabot gyárt e termékekből, havonta 100 millió darabot.

 

„A 3M vállalat fellép a járvány miatt az egészségügyi ellátásban jelenleg nélkülözhetetlen légzésvédők és a maszkok hamisítása és túlárazása ellen. Határozott lépéseket teszünk azok ellen, akik a koronavírus-járványból jogellenes és etikátlan módon hasznot húznak. Ehhez világszerte hatósági segítséget veszünk igénybe”– jelentette ki Mike Roman, a 3M elnök-vezérigazgatója.

A 3M azt javasolja a vásárlóknak, hogy termékeit kizárólag hivatalos 3M viszonteladóktól vagy forgalmazóktól szerezzék be és csak eredeti csomagolású, az adott modellhez tartozó használati útmutatóval rendelkező terméket vásároljanak. Felhívják a figyelmet arra, hogy hamisítottak azok a légzésvédők, amelyeknél hiányoznak a pántok, furcsa szaguk van, eltömődtek a szelepeik vagy szöveghibás az útmutatójuk.

A vásárlóknak azt javasolják, hogy gondosan ellenőrizzék a látszólag 3M-től származó ajánlat, számla, márkanév, domain név, elérhetőségi adatok hitelességét, az ajánlaton (számlán) feltüntetett bank nevét és a bankszámlaszámot.

A vásárlók a www.3methics.com oldalon jelezhetik a feltételezett csalásokkal, túlárazásokkal vagy hamisított 3M termékekkel kapcsolatos aggályaikat.

SOCIAL MEDIA