A 3M a STEM segítségével bővíti elérhető Otthoni Tudomány projektjét

Hírek Kiemelt

A koronavírus második európai hullámának hatására a 3M kiterjeszti az Otthoni Tudomány projektet, melynek célja, hogy ösztönözze az embereket az otthoni tudományos megfigyelésekre

 

A 3M elkötelezett azzal kapcsolatban, hogy segítse a tanárokat, a diákokat és a szülőket egyaránt abban, hogy a lehető legbiztonságosabb módon tudják kialakítani a számukra leghatékonyabb tanulási módszert, amit a pandémia alatt alkalmazni tudnak.

A koronavírus második európai hulláma miatt saját magunk és szeretteink biztonsága ismételten elsődleges prioritássá vált Ez a kihívásokkal teli időszak sajnos jelentősen megnehezíti a tudományos kísérletek megvalósítását. A 3M tisztában van az iskolákra és a családokra nehezedő kihívásokkal, ezzel egyidőben azonban ebben az időszakban kifejezetten fontosnak tartja a tudományos és STEM oktatási alapelvek érdekképviseletét, így büszkén jelenti be az Otthoni Tudomány projekt bővítését, amely ingyenesen elérhető, diákok, szülők és tanárok számára szórakoztató otthon elvégezhető kísérleteket mutat be.

 

 „A tanároknak meghatározó szerepük van abban, hogy a következő generáció innovátorait ösztönözzék”

A 3M Otthoni Tudományok sorozata a 3M tudósainak és exkluzív vendég előadóinak segítségével demonstrálja a tudományos kísérletek egyszerűen követhető folyamatát – legyen szó a 3M Tudományos Képviselőjének, Dr. Jayshree Seth luftballonos kísérletéről, vagy a 3M Fiatal Tudományos Kihívás 2017-es győztesének, Gitanjali Rao hangfeltárásról szóló bemutatójáról.

Amikor a fiatalok gyakorlati tapasztalás által szereznek ismereteket, fejlődik a kreativitásuk, ez pedig segít nekik a kritikus gondolkodásmód kialakításában és fejlesztésében – mondta Michael Bonner oktató, előadó és szerző. – A Covid-19 kreativitásra kényszerített bennünket, mely segítségével innovatív megoldásokat keresünk a globális pandémia okozta problémák orvoslására. A 3M Otthoni Tudományok sorozatához hasonló erőforrások nemcsak hozzáférhető tanulási lehetőségeket kínálnak a diákok számára, hanem olyan további tanulmányi forrásokként szolgálnak az oktatók és a szülők számára, amelyeket bárhol el lehet végezni.”

A 3M idén áprilisban elindította el az Otthoni Tudomány projektjét, hogy segítsen több, mint egy milliárd diáknak világszerte, akiknek a járvány miatt nehezebbé vált a tanulási folyamat. Az online elérhető videókban a 3M tudósai, mérnökei és vendégei mutatnak be 12 (és a későbbiekben további 14) egyszerű kísérletet, amiket az Egyesült Államokban a tudományos oktatás mérésére szolgáló Next Generation Science Standard (NGSS) szerint hajtanak végre. Minden kísérletet 6 és 12 közötti gyermekek számára terveztek meg, és könnyedén végrehajthatók gyakori háztartási eszközök igénybevételével.

A tanároknak meghatározó szerepük van abban, hogy a következő generáció feltalálóit ösztönözzék – mondta Denise Rutherford, a 3M vállalati ügyekért felelős vezető alelnöke. – Ebben a kivételesen nehéz időszakban, kiemelkedően fontos, hogy az oktatók és a családok könnyen hozzáférhessenek az erőforrásokhoz és támogatást kapjanak, mi pedig szeretnénk ebből kivenni a részünket. Ennek egy módja, hogy kibővítjuk az Otthoni Tudomány videós projektünket, hogy további releváns tartalmakkal segítsük az oktatókat. A 3M számára ez egy újabb lépés: azzal, hogy elérhetővé és hozzáférhetővé tesszük a tudományt, minden életet jobbá teszünk.”

A 3M hosszú ideje támogatja a STEM oktatást. 2019-ben a 3M Gives 41 millió dollárral, és több mint 78,000 önkéntes munkaórával támogatott K-12 programokat, beleértve a “Visiting Wizards” programot, melyben a 3M tudósai gyakorlati tudományos kísérleteket mutattak be osztálytermekben. A 3M továbbá olyan programokat és kezdeményezéseket is támogat, melyek az oktatást és az oktatók szakmai fejlődését szolgálják, egyúttal ösztöndíjakat is biztosít a hallgatóknak, hogy segítsenek a STEM-hez köthető karrierlehetőségek elérésében.

A 3M tervei között szerepel, hogy nemzetközi szinten bővítse az Otthoni Tudomány projektet, és elérhetővé tegye a STEM oktatási erőforrásokat tanárok, szülők és diákok számára egyaránt.

További információkért kérjük, látogasson el a 3M.com/scienceathome weboldalra.

 

SOCIAL MEDIA