2024 nyarán Törökország volt a legnépszerűbb úti cél

Hírek

A TUI idén júniusban indított Debrecenből Antalyába tartó új járatával, valamint a Budapestről hetente többször induló járataival különösen kényelmesen utat biztosított nyáron a török Riviérára. Ez tükröződik a nyári foglalási rangsorban is, ahol Antalya egyértelműen az első helyen áll.

 

Sikeresnek bizonyultak a Budapestről Krétára, Heraklionba és a ciprusi Larnacába induló útvonalak is. A 2024 nyarára vonatkozó rangsorban Törökország vezet Görögország és Horvátország előtt, majd Spanyolország és Ciprus következik. A nyáron leginkább Egyiptom iránt növekedett a kereslet. „Nagy örömünkre szolgál, hogy az előző évhez képest idén majdnem háromszor annyi vendég választotta a Vörös-tengeri nyaralást” – tette hozzá Taskár Tamás, a TUI Magyarország értékesítési vezetője. A távoli utazások tekintetében az Egyesült Arab Emírségek és a Maldív-szigetek volt a legnépszerűbb úti cél.

A TUI magyar utasai egyhetes nyári nyaralásuk során átlagosan valamivel kevesebb mint ezer eurót költöttek. Az utazók mintegy 45 százaléka ötcsillagos vagy magasabb kategóriájú szállást választott, az all inclusive ajánlatok továbbra is nagyon népszerűek voltak. „A nyaralók a kényelem és a biztonságos árképzés miatt választják az all inclusive ellátást, hiszen ez az ár minden járulékos költséget tartalmaz az utazással és szállásfoglalással kapcsolatban” – mondta. A TUI vendégeinek 66 százaléka választotta ezt az opciót. A magyarországi TUI által utazók körében a legnépszerűbb szálloda idén nyáron a törökországi TUI Magic Life Jacaranda volt.

Az őszre vonatkozóan a TUI értékesítési vezetője a következőket mondta: „Az őszi szünetre még mindig foglalhatóak utazások a napsütéses Törökországba vagy a Vörös-tenger partjára. Napi járatokat kínálunk Budapestről Antalyába, valamint heti járatot Izmirbe. Október végéig heti két járatot indítunk Hurghadába is.”

 

Összesített rangsor 2024 nyarán:

  1. Törökország
  2. Görögország
  3. Horvátország
  4. Spanyolország
  5. Ciprus
  6. Egyiptom
  7. Olaszország
  8. Egyesült Arab Emírségek
  9. Maldív-szigetek
  10. Dominikai Köztársaság

 

SOCIAL MEDIA