Top 5 úti cél idén nyáron

Hírek

Az utazási kedv hazánkban továbbra is töretlen, beindultak a nyári foglalások, amelyek száma már januárban nagyon biztató volt. Visszatért hazánkban a korai foglalási kedv és sok nyaralni vágyó már bebiztosította foglalásával a nyári vakáció legjobb helyeit. Az átlagosan 7,6 napos nyaralást kereső magyar utazó 980 eurót költ. A szállodai kategóriákat tekintve a magyarországi TUI vendégek több mint 84 %-a négy- és ötcsillagos hotelben foglalja le szállását. A trend, a legnépszerűbb mediterrán úticélok esetében egyértelműen a minőségi, all inclusive szolgáltatások felé mutat.

 

A legnépszerűbb úti célok

 A középtávú úti célok között Törökország, Spanyolország és Horvátország áll az első helyen, a hazai TUI nyaralók 67%-a e három ország valamelyikébe foglalta le nyaralását. A negyedik helyen Görögország áll népszerű nyaralószigeteivel: Kréta, Rodosz és Kos. Törökország 2023-ban tért vissza újra a lista élére, az itt nyaraló vendégek száma az előző évhez képest növekedett. Az úti célok tekintetében az első helyen Antalya áll Mallorca és Larnaca előtt. Idén továbbra is jelentős a távoli országok iránti kereslet. Első helyre egy új desztináció, Tanzánia került, amelyet Indonézia, a Maldív-szigetek és az Egyesült Arab Emírségek követ.

 

Az all-inclusive, mint megatrend

 Az all-inclusive ajánlatok népszerűsége továbbra is töretlen: „Az emberek a költségekkel kapcsolatban a biztosra szeretnének menni, amely mostanában még fontosabb tényező számukra. Tudni szeretnék, hogy a nyaralás pontosan mennyibe fog kerülni, hiszen egy all inclusive szolgáltatás esetén minden járulékos költség benne van a szállodai árban” – mondta Gottfried Math, a TUI Austria ügyvezető igazgatója.

„Jelenleg a Magyarországról érkező nyári foglalások 70%-a all inclusive csomagot foglal magában” – tette hozzá Taskár Tamás, a TUI Magyarország értékesítési vezetője. Különösen Törökország vagy Egyiptom esetén magas erre a kereslet. „Örömmel jelentjük be, hogy nyáron a TUI akár heti tizennégy indulást kínál Budapestről Antalyába, valamint kettőt Izmirbe, és heti kettőt Hurghadába.”

A TUI magyar vendégei által 2023 nyarán a három legtöbbet foglalt szálloda a török Riviérán található: a négycsillagos TUI Magic Life Jacaranda Club, az ötcsillagos Rixos Premium Tekirova és a Delphin Be Grand Resort Lara – mindhárom all inclusive. A TUI kínálatában idén nyáron összesen több mint 6 000 all inclusive szállás szerepel. A legkiemelkedőbb újdonságok közé tartozik öt TUI Blue szálloda Bulgáriában, Cipruson, Mallorcán és Menorcán, valamint Egyiptomban a TUI Blue Crystal Bay Hurghadán, amely saját stranddal és lagúnával rendelkezik.

 

Top 5 úti cél idén nyáron 

  1. Törökország
  2. Spanyolország
  3. Horvátország
  4. Görögország
  5. Olaszország

 

 

SOCIAL MEDIA