PL: hasít a ManCity és a Liverpool

Tejszínhub

Három forduló után már csak két száz százalékos csapat van az angol első osztályban, a Manchester City és a Liverpool.

 

Szombaton Guardiola csapata, a bajnoki cím védője a West Ham United otthonában látogatott és ha nem is extraklasszis játékkal, de simán legyőzte a londoniakat. Haaland ismét elképesztő produkciót nyújtott, úgy rúgott mesterhármast, mintha ez a világ legtermészeteseeb dolga lenne. Nagy, erős, jól kezeli a labdát, a legjobb védők is tehetetlenek vele szemben. Ezzel a City zsinórban harmadik meccsét is megnyerte.

Egyelőre úgy tűnik, hogy ebben a szezonban csak a Liverpool tudja tartani a lépést a manchesteri kékekkel. Szoboszlaiék a másik manchesteri csapathoz, a Unitedhez látogattak, és már-már megalázó vereséget mértek a jobb napokat látott, eredetileg nagyobbiknak számító manchesteri csapatra. Az „álmok színházában” nem ilyen mérkőzésről álmodtak. Diaz az első félidő utolsó negyedórájában kétgólos előnyt szerzett a csapatnak, amit Mo Szalah az 56. percben növelt háromra. A gólok száma nem mutatja pontosan a két csapat közötti igen jelentékeny különbséget, a vendégek hatot is rúghattak volna. Szoboszlai végig a pályán volt, jól játszott, ő adta Szalahnak a gólpasszt, sőt maga is rúghatott volna egy gólt, ha a kapuval szemben állva kicsit hamarabb ellövi a labdát. A lelátón ott ült szegény Alex Ferguson, az MU legendás edzője. Szegénynek volt miért szomorkodnia.

A táblázatot a City és a Liverpool vezeti 9-9 ponttal, tapad rájuk a 7 pontos Brighton, Arsenal és a Newcastle. A Manchester United a 14. helyen szégyenkezik egy megnyert és két elvesztett mérkőzéssel. A táblázatot a Southampton és az Everton zárja nulla ponttal.

Most két hét válogatott szünet következik, amikor a rosszul rajtoló csapatok végre rendezhetik soraikat. A negyedik forduló szeptember 14-15 -én kerül sorra.

 

Szombati meccsek

Arsenal–Brighton & Hove Albion 1:1

Brentford–Southampton 3:1

Everton–AFC Bournemouth 2:3

Ipswich Town–Fulham 1:1

Leicester City–Aston Villa 1:2

Nottingham Forest–Wolverhampton 1:1

West Ham United–Manchester City 1:3

Vasárnapi meccsek

Chelsea–Crystal Palace 1:1

Newcastle United–Tottenham Hotspur 2:1

Manchester United–Liverpool 0:3

 

SOCIAL MEDIA