A COSTES-szel és Rácz Jenő séffel erősít a balatoni vitorláskikötő

Hírek

Az új, háromszáz férőhelyes alsóörsi kikötő 5,5 hektáron kezdte meg első szezonját a Balaton legmodernebb szolgáltatásaival és kiemelkedően környezetkímélő intézkedésekkel. Az Ypsilon Yacht Club és a COSTES GROUP egy új étterem nyitásáról is megállapodott. A körpanorámás étterem Rácz Jenő Michelin-csillagos séf vezetésével indul majd, a balatoni hangulathoz illeszkedő ételekkel, elérhető árakon.

 

A kikötői beruházást az erre a projektre alapított Ypsilon Yacht Club Kft. valósította meg, teljes egészében önerőből. Az építkezés 2022-ben indult, a kivitelezésénél pedig alkalmazkodtak a balatoni élővilághoz. A klub a nevét az Y alakú különleges belső öbölrészről kapta.

Több nagyszerű dolog; a természet, a hajózás, a balatoni életérzés, a kiemelkedő szolgáltatások, valamint a minőségi vendéglátás találkozik mostantól Alsóörsön. A hatalmas, tágas területek, az egész tóra kiterjedő horizont és a több hektáros park növényzetének sokszínűsége igazán egyedi hangulatot kölcsönöz a klubnak. Ez az első olyan kikötő Magyarországon, ahol a változatos kényelmi funkciók mellett a hajózáshoz köthető szolgáltatások is egy helyen, magas színvonalon érhetők el” – mondta Janák Enikő, az Ypsilon Yacht Club részéről.

A kikötő a hagyományos balatoni vitorlásokon túl a negyven lábnál nagyobb hajóknak és katamaránoknak is képes helyet adni, ritka gyors áramvételezési lehetőséget kínálva. A kikötőhelyeket egyéni elszámolásos okosrendszerekkel szerelték fel, de a klub autós parkolójában is építettek ki elektromos töltőket. Különlegesség az is, hogy a bérlők egymás között, charterszolgáltatók nélküli körülmények között, csendes miliőben tölthetik el a szabadidejüket. A parti szolgáltatások mellett a komplexumon belül egy minden igényt kielégítő hajószerviz is üzemel, melynek központi eleme a 16 tonna teherbírású telepített daru.

A körpanorámás Y By Rácz Jenő éttermünkben ugyanúgy megtalálhatóak lesznek a házias, magyaros fogások, mint a kiváló minőségű steakek, vagy az olaszos tésztáktól a könnyű salátákig szinte minden közkedvelt étel. A célunk, hogy a környék lakóinak is megfizethető, népszerű termékeket adjunk, de olyan színvonalon, amit a COSTES cégcsoport fővárosi egységeiben már megszokhattak tőlünk” – mondta el a séf a helyszínen.

Gerendai Károly arról mesélt az Ypsilon Yacht Clubban, hogy nem egyszerűen egy új étteremnyitásban gondolkodnak, hanem egy komplett gasztronómiai koncepció megvalósításában.

„Egy újabb Michelin-csillag esélyes fine dining egység helyett egy lazább, szélesebb közönséget célzó komplexumot álmodtunk meg, amelybe a bárzongoristás koktélbár éppúgy belefér, mint a szendvicseket és süteményeket árusító kávézó és gourmet bolt, de az sem hozhat zavarba minket, ha valaki a medence partjára vagy a hajójára szeretne kérni valamit. Az Ypsilon Yacht Clubban található minőségi környezet azért fontos, mert meghatározza azt is, hogy nekünk milyen színvonalú szolgáltatást kell nyújtanunk. A partnerségnek pedig azért is örülök, mert nagyra becsülöm, hogy tisztán piaci alapon jött létre ez a beruházás és ennyire környezettudatosan gondolkodva tudtak beleilleszkedni a törékeny balatoni ökológiai környezetbe.”

 

SOCIAL MEDIA