Offerista Group: digitalizáció a kiskereskedelemben

Hírek

Az Offerista Group a kiskereskedelmi marketingre specializálódott, és már több mint 13 éve megbízható partnere a márkáknak és a kiskereskedőknek, akiket marketingeszközök széles skálájával és különböző hirdetési formátumokkal segít online elérni vásárlóikat. Európa 17 országában több mint 1600 kiskereskedő bízik az Offerista digitális megoldásaiban prospektusaik és ajánlataik terjesztésében.

 

Oliver Olschewski, az Offerista Group Magyarország, Lengyelország, Ausztria, Románia és Bulgária vezérigazgatója határozottan úgy véli, hogy a sikeres kiskereskedelmi marketingstratégia kulcsa a marketingmixben rejlik.

Az Offerista magyarországi képviseletét Orbán Tímea vezeti, aki az Offerista Group Hungarynél több mint öt éve segíti a legnagyobb kiskereskedelmi láncokat és márkákat a digitális átalakulás folyamatában, hogy mérhető reklámsikereket biztosítson számukra, ami a fizikai üzletekben is forgalomnövekedést eredményez.

 

A kiskereskedelemben jelentkező kihívások

Orbán Timea

A papírprospektusok terjesztése egyre nagyobb akadályokba ütközik. A fogyasztók követelik a felesleges hulladék csökkentését, és ez néhány európai országban már jogszabályi változásokhoz vezetett.

Ugyanakkor a papír ára az elmúlt években óriási növekedésnek indult a zsugorodó piac, a földgáz és a villamos energia árának emelkedése, valamint az előállítási költségek erőteljes növekedése következtében. Az energiaválság folytatódásával pedig további áremelkedés várható, ami egyre több vállalkozást kényszerít arra, hogy a nyomtatott hirdetéseket digitális formátumokká alakítsa át.

Orbán Tímea szerint „ezen és más okok miatt azt tapasztaljuk, hogy ügyfeleink egyre nagyobb érdeklődést mutatnak ajánlataik online népszerűsítése iránt. Ez azt mutatja számunkra, hogy jó úton járunk a kiskereskedelmi szektor digitalizálása terén. Megvan a tapasztalatunk és a szükséges eszközeink ahhoz, hogy megfeleljünk a mai kor követelményeinek.”

 

Minden egy kézből, egy forrásból csökkenti a bonyolultságot

Ahhoz, hogy a kiskereskedelmi vállalatoknak és a márkáknak határokon átnyúló digitális megoldásokat lehessen kínálni, helyi szakértőkre, valamint kiterjedt know-how-ra és kiváló szolgáltatási minőségre van szükség. Oliver Olschewski megteremtette ehhez a megfelelő struktúrákat, és folyamatosan keresi az új, nemzetközileg skálázható marketingeszközöket a kereskedelmi marketinghez Európa-szerte.

Több mint 1600 nemzetközi kiskereskedelmi és gyártói márkát kísérünk végig a csatornákon, és hatékony, csatornákon átívelő megoldásokkal valósítjuk meg a helyalapú kínálatot és a store marketinget – 17 országban egyszerre. A több mint 1400 platformból álló hálózatunk révén az Offerista Group már most is piacvezető, és ez a szerep Európában jelentősen erősödik” – mondja a vezérigazgató.

Az Offerista nemzetközi tevékenységének egyik példája a KiK kiskereskedővel való együttműködésük, amelynek ajánlatait 580 platformon keresztül népszerűsítik 12 országban, köztük Magyarországon is.

 

A nemzetközileg működő kiskereskedők esetében a marketing világa nagyon széttöredezett

Oliver Olschewski

A nemzetközileg működő és új piacokra terjeszkedni kívánó kiskereskedők nehezen tudnak lépést tartani a digitális reklámok összetett világában, hacsak nem rendelkeznek megfelelő szakértelemmel és ismeretekkel az európai viszonyokat illetően. Az olyan kihívások, mint a nyelvi akadályok, az eltérő valuták és fogyasztói attitűdök, a nem szabványos KPI-ok, valamint a sajátos reklámszabályozások, jelentős akadályokat jelentenek a terjeszkedő márkák és gyártók számára.

Az említett kihívásokon túl a globálisan aktív és digitálisan hirdető marketingesek a nemzeti határokon túl a mérőszámok széles skáláját találják összehasonlítható szabványok nélkül. A nehézség már a könyvelés során felmerül, és megsokszorozódik az egyes csatornák reklámhatásának mérésekor, valamint azok optimalizálásakor. „Küldetésünknek tekintjük, hogy ügyfeleinket megszabadítsuk ettől a tehertől. A reklámanyagok készítésétől kezdve a megvalósítási és optimalizálási tanácsadáson át az egységes jelentések elkészítéséig mindenre kiterjedő megoldást kínálunk” – mondja Oliver Olschewski.

A digitális átalakulás gyors és innovatív fellépést igényel. Digitális kínálati portfóliónkkal helyben és határok nélkül, célzottan és személyre szabottan tudjuk a hirdetéseket megvalósítani – folytatja a vezérigazgató. – Ugyanakkor minden ügyfél minden országban más és más, ezért mindig egyéni mérlegelésre van szükség. Mi pontosan erre specializálódtunk.”

 

Offerista natív hálózat

A vállalat egyik legnagyobb erőssége és hatékony eszköze az Offerista Native Network, amely a kiadói partnerek változatos témájú weboldalainak és mobilalkalmazásainak egyre növekvő hálózata. Az Offerista technikai integrációi révén a kiadóknak lehetőségük van arra, hogy a prospektusokat saját tartalmaik között, teljesen natív módon helyezzék el. Az Offerista Native Network 2022-ben sikeresen elindult Magyarországon is. A kiadók a közönségük számára értékes tartalmak – szinte valamennyi magyarországi kiskereskedő naprakész prospektusai és katalógusai – beillesztésével a weboldaluk vagy mobilalkalmazásuk forgalmát az úgynevezett revenue share modellen keresztül monetizálhatják. Az Offerista Group Hungary az általános platformok mellett speciális zsánert képviselőket is partnereinek tudhat a kiadói hálózatában, mint például az ATV, a Nosalty vagy a Femina. Másrészt a márkák és a kiskereskedők számos platformon terjeszthetik ajánlataikat egyetlen kapcsolattartó forrás – az Offerista – segítségével. Az Offerista hálózatához több mint 1400 platform és mobilalkalmazás tartozik Európa-szerte.

Az Offerista Csoport szívesen mutatja be részletesebben is a nemzetközi hirdetők számára az intelligens és határok nélküli megoldásokat, amelyekkel több mint 125 millió fogyasztót érhetnek el Európa-szerte, akár hetente változó ajánlatokkal. Ez ügyben írjon a hungary@offerista.com e-mail-címre.

Az Offerista Group Hungary a 2023. május 25-én Budapesten megrendezett Branding/rebranding az FMCG-szektorban című konferencia támogatója volt. A támogatónkat bemutató cikk a Márkamonitor 2023/1-2. számában jelent meg. 

 

SOCIAL MEDIA