A Konyhafőnök VIP: Megvan a kék csapat első középdöntőse!

Tejszínhub

Sárközi Ákos kettes csapatokba osztotta be versenyzőit. Bódi Sylvi Völgyesi Gabival, Nagy Alexandra Serbán Attilával, Hódi Pamela Zdroba „Rambo” Patrikkal, Horváth Sisa pedig Király Lindával került egy pultba.

 

Az első feladatban a párosok a ládáikban egy egész kacsát, marhabélszínt és garnélát, valamint rengeteg friss zöldséget kaptak. Ezekből három különböző főétel elkészítése volt a cél: 3 db tavaszi tekercs, 2 db burrito és végül 3 db nyári tekercs. Mindegyikhez külön-külön, egy-egy mártogatóst is kért a zsűri.

A második páros főzésben különböző sütemények jutottak főszerephez. Mégpedig Sárközi Ákos gyermekeinek kedvencei: 1 db teljes túrótorta, 2 kocka Rákóczi túrós és 1 db tökéletes túrószuflé. Ezek választották el a versenyzőket a továbbjutástól. De az aranyszívű Fördős Zé most is segítséget nyújtott a hírességeknek: 10 percig tanulmányozhatták a receptúrákat. Kivéve persze azt a párost, amelyik hátráltatást kapott: Hódi Pamelának – akinél emiatt a mécses is eltört-, és Zdroba Patriknak csak két receptje maradt, nekik a Rákóczi túróshoz használniuk kellett a saját „sütnivalójukat”.

A továbbjutás kérdését dupla párbaj döntötte el. Egy tökéletes tojássaláta Bódi Sylvinek és Völgyesi Gabinak a versenyben maradást, Nagy Alexandrának és Serbán Attilának pedig az egyenes ágú továbbjutás lehetőségét döntötte el. Végül a zsűri ítélete alapján Serbán Attila lett az első kék kötényes középdöntős, Völgyesi Gabi számára pedig itt, az elődöntőben ért véget A Konyhafőnök VIP.

Holnap, az elődöntő utolsó napján eldől, hogy kik azok, akikkel Sárközi Ákos tovább küzd a középdöntőben! A tét továbbra is A Konyhafőnök VIP cím és az ezzel járó 10 millió forint! Ki lesz a legpengébb sztár?

 

Bódi Sylvi és csapattársa egymásnak feszültek: „Gabinak vannak érdekes beszólásai”

A páros tagjai nem igazán találták meg a közös hangot, emiatt többször is ment köztük az adok-kapok.

 

Linda és Sisa röhögőgörcsöt kaptak kóstolás közben

A lányok még ki sem vitték a zsűri elé az ételekeiket, amikor visítani kezdtek. Vajon a mentoruk hogyan értékelte őket ezek után?

 

Pamela elsírta magát a hátráltatás miatt

Pamela hiába próbált meg elbújni a pult mögé, Alex és Attila így is megtalálták őt és csapattársát, Patrikot.

 

Nagy Alexandra: „Fogalmam nem volt, hogy mit kell csinálni”

Bár Attila és Alexandra előnnyel indultak a második főzés során, a linzertészta rendesen kifogott rajtuk. Sőt, Ákos még a cukorszirupjukat is kiöntötte.

 

PÁRBAJ:

Bódi Sylvi vagy Völgyesi Gabi távozott a konyhából?

A párbaj után Attila jutott be egyenes ágon a középdöntőbe, amihez végül Alexandra is csatlakozhatott. Valakinek azonban el kellett hagynia a versenyt.

 

Előzetes: Rácz Jenő bekötött szemmel száll be a versenybe (11.27.)

 

SOCIAL MEDIA