Kaminszky Adrienne a Márkamonitor rádióműsorában

Hírek Kiemelt

Mai vendégünk Kaminszky Adrienne, a Reklám Világszövetség Magyarországi Tagozatának a főtitkára, az Effie Awards Hungary projekt koordinátora.

 

Kaminszky Adrienne közgazdász végzettséggel került a Magyar Televízió kereskedelmi osztályára, majd egy ügynökségi kitérő után az MTM céghez került, amely 1997-ben elindította a TV2 csatornát. Innen váltott a Reklám Világszövetséghez, ahol a kezdetektől egyengette a Effie díj hazai útját.

Mindenekelőtt megbeszéljük, mi is az Effie díj (akinek az angol „efficient”, azaz „hatékony” szó jut róla az eszébe, az nagyon közel jár a megfejtéshez.) Megbeszéljük, hol, hogyan és miért született ez a díj, hogyan alakult a története külföldön, miben különbözik a klasszikus (kreatív) reklámversenyektől, és hogy napjainkban már hány országban díjazzák a kampányok hatékonyságát.

Az Effie mintegy három évtizedes késéssel megérkezett Magyarországra is. Felidézzük, hogy került ide, kik hozták be, milyen megfontolásból, milyen a hazai szervezők kapcsolata a külföldi Effie szervezettel, hogyan vezették be a díjat a magyar piacra, és hogy milyen fontosabb változások történtek a díj körül az elmúlt évtizedekben.

Részletesen áttekintjük a tavalyi kiírást, a verseny időbeli lefolyását, a zsűri munkáját, a pályázati kategóriákat, és persze a nagy pillanatot, az eredményhirdetést.

Végül, de nem utolsó sorban megbeszéljük, hogyan tovább. Lesznek változások? Mikor jön az idei kiírás, mire készüljenek a pályázók? Adrienn ad néhány praktikus tanácsot azoknak, akik korábban nem indultak, de most már fontolgatják.

 

Hangoljatok este 7-kor a 90.9 Jazzy rádióra!

A műsor online is hallgatható a jazzy.hu oldalon. A korábbi adások podcast formában meghallgathatóak a Márkamonitoron.

 

Szakács László főszerkesztő

 

 

 

SOCIAL MEDIA