38 új fával gazdagította az Andrássy utat a Westend és a Woodapest

Hírek

A város szívében található bevásárlóközpont, valamint a Puskás Peti előadóművész elnökségével működő szervezet 2022 áprilisa óta működnek együtt, hogy idővel egyre több fát ültessenek a belvárosban. Ennek első állomása volt az Andrássy úti fásítás.

 

A Woodapest egyesület küldetése, hogy összehozza a civil és fenntartói szférát, és szakemberek bevonásával egyre zöldebbé tegye a városi környezetet. A Westenddel közösen a bevásárlóközponthoz közeli kerületek fásítását tűzték ki célul. Ehhez a Westend az áprilisban megnyitott ReStore helyiségüket használta, ahol rendszeresen felhívják a vásárlóik figyelmét arra, hogy milyen sokféle módon tehetünk azért, hogy tehermentesítsük a környezetünket.

A Westend ReStore ajtaja a hét hat napján nyitva áll, hogy bárki leadhassa felesleges ruháit, ezzel is csökkentve a környezeti lábnyomunkat. Ha valaki legalább egy zsákot megtölt, akkor 100 pontot kap a Westend applikációban, amit különböző környezetbarát dolgokra válthat be. Kaphat érte újrahasznosított anyagból készült neszesszert, kulacsot vagy dizájnos vászontáskát, de az üzlet nyitásakor az is választható volt, hogy a csomagot leadó nevében a bevásárlóközpont vegyen meg és ültessen el egy fát. Ennek a lehetőségnek és persze a vásárlók környezettudatos felajánlásának köszönhetően került ki 38 új fa az Andrássy útra.

Nagyon büszkék vagyunk a vásárlóinkra, hiszen a mostani faültetés is jól mutatja, hogy sokan választják azt, hogy partnereink lesznek egy élhetőbb város kialakításában. A Westend kiemelten fontosnak tartja, hogy felelős vállalatként tegyen a környezetért, és örülünk, ha ebbe be tudjuk vonni a látogatóinkat is. Szeretnénk teret és tudást biztosítani azok számára, akik szívesen tennének valamit a környezetükért. Erre a legkülönfélébb módokon kínál lehetőséget a ReStore, a használtruha-gyűjtés mellett rendszeresen tartunk a témában workshopokat, szervezünk különféle fenntarthatósággal kapcsolatos aktivitásokat, de például üzletünk adott otthont a Máltai Szeretetszolgálattal közös jótékony célú tanszergyűjtésnek is. Ez a 38 új fa látványosan mutatja a ReStore sikerét, és bízunk benne, hogy idővel egyre több fát láthatnak a budapestiek a Westend pontgyűjtésből” – mondta el Pőcze Judit, a Westend marketingigazgatója.

A fák telepítésében közösen vettek részt a Westend munkatársai, a felajánló vásárlók, valamint a Puskás-Dallos házaspár vezetésével a Woodapest csapata.

 

SOCIAL MEDIA