SCIndikátor tudománykommunikációs mentorprogram: bemutatkoznak a kiválasztottak

Hírek Kiemelt

A tudomány és a kutatók évezredek óta teszik kényelmesebbé és biztonságosabbá az életünket, sokunkban mégis ez egy ismeretlen világ, melynek megértése és megbecsülése ritkán tudatosul.

 

A Nők a Tudományban Egyesület 2016-ban azért hívta életre a SCIndikátor tudománykommunikációs mentorprogramot, hogy fiatal kutatókat támogasson a magabiztos előadóvá, a tudomány hiteles példaképévé válás útján. A három hónapos mentorprogram intenzív felkészítést, egyéni és csoportos képzést biztosít a tehetséges fiatalok számára, mindezt ingyen.

Az idei program elérkezett a legizgalmasabb mérföldkőhöz: a döntőn végre bemutatkozhat a 12 kiválasztott SCIndikátor, kutatásukat a szakmai és laikus közönség egyaránt megismerheti.

Június 10-én, szerdán, 14:00 órától a SCIndikátor Facebook oldalán közvetítik az eseményt, melyben a robotikától a precíziós mezőgazdaságig, a digitális egészségügytől a populációgenetikáig merülhet el a hallgatóság a tudományos inspirációkban.

Az online megvalósult program idei újítása, hogy a 12 kiválasztott kutató májusban több mint 10 budapesti és vidéki középiskolában tartott előadást kutatási témájáról, ezzel közel 300 fiatal pályaorientációját és tudományos szemléletformálását segítette. Mindenki, aki a döntőig eljutott, már nyert, hiszen profi mentorok kísérték végig az útjukat a magabiztos előadóvá válásig. Ám az, hogy ki lesz az Év SCIndikátora 2020-ban, június 10-én, a döntőben derül ki!

Facebook-esemény: bit.ly/sci2020_final

 

SOCIAL MEDIA