2558 gyerek tanulmányait támogatja a Hankook

Hírek

A Hankook Oktatási Pályázati Programja keretében belül négy középfokú oktatási intézményt, és ezzel több mint 2500 középiskolai tanulót támogatott a gumiabroncsgyártó vállalat, mintegy 8 millió forint értékben.

Hankook Tire Magyarország Kft. idén újabb pillérrel bővítette társadalmi felelősségvállalás programsorozatát. A vállalat ezúttal a Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megyei műszaki/technikai középiskoláknak kínált támogatási lehetőséget. A program célja, hogy segítse a középfokú tanintézményeket eszközparkjuk korszerűsítésében, bővítésében, és ezáltal hozzájáruljon a középiskolai tanulók magas szintű elméleti és gyakorlati képzéséhez. Pályázni mind az elméleti (asztali számítógép, laptop, tablet, ipad), mind pedig a gyakorlati oktatást segítő eszközök (szerszámok, gépek) beszerzésének támogatására is lehetett.

A pályázat idei nyertesei a BSZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma, a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakközépiskola Eötvös József Szakképző Iskolája és Kollégiuma, és a DSZC Dunaferr Szakközépiskolája és Szakgimnáziuma. A négy intézményben több mint 2500 diák tanul technikai/műszaki szakirányon, mintegy 250 oktató segítségével. Az elnyert összeget az iskolák infrastrukturális beruházásokra – zömében számítógép parkjuk bővítésére, valamint a gyakorlati képzést biztosító tanműhelyek eszközparkjának frissítésére, kibővítésére – használták fel.

„Egy ipari vállalat igazgatójaként nagyon fontosnak tartom a technikai/műszaki végzettséget adó középfokú oktatási intézmények támogatását. Annál is inkább, mert úgy látom, hogy egyre kisebb a kétkezi munka presztízse, pedig soha nem volt ekkora szükség jó szakemberekre. Ehhez a Hankook Tire az iskolák infrastrukturális beruházásainak támogatásával tud a leginkább hozzájárulni. Naprakész, versenyképes tudás birtokában az iskolából kikerülő fiatalok sokkal könnyebben tudnak majd elhelyezkedni, és nagyon reméljük, hogy sokan közülük minket választanak majd” – mondta el Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A Hankook Tire Magyarország Kft. hosszú távon tervezi működtetni Oktatási Pályázati Programját, ezért arra biztatja a műszaki/technikai középfokú intézményeket, hogy kövessék figyelemmel a program alakulását a www.hankookpalyazat.hu weboldalon és jövőre pályázzanak újra.

SOCIAL MEDIA