Befektetések és vadállatok a stúdióban – kígyók a Cápák között?

Hírek Kiemelt

A hatodik adásban befektetések kapcsán létrejött egy hármasfogat és egy duó – több Cápa ugyanis több vállalkozásból együttesen harapott ki magának egy-egy szeletet, miközben az egyik pitch alatt hangos dzsungellé változott az óceán, azaz a stúdió.

 

Adományösztönzés – vita a Cápák között

Megbolygatta a Cápákat Fodor Gábor, aki olyan terméket és szolgáltatást nyújt, amely könnyebbé teszi az adományozás adását és fogadását. Change adományozó totemeket értékesít, amelyek bankkártya vagy telefon segítségével, pár másodperc alatt a szervezet számlájára irányítják – direktben – a kívánt összeget. Ahhoz, hogy minél több nonprofit és alapítványi szervezethez vagy éppen céghez eljusson a fix havidíjas termék, 30 millió forintot kért a Cápáktól, amiért 15%-ot adna a vállalkozásból. Moldován András „álszentnek” tartotta a lehetőséget és némi felháborodást követően azonnal ki is szállt, ugyanakkor Balogh Petya szerint, mivel „az emberek is digitalizálódnak”, az adományozásnak is szükséges ez a fejlődési pálya. Tomán Szabina szerint céges szinten nagyon sok akadályba ütközik az adományozás megvalósítása, ezt jól ismerte fel a vállalkozó, de szerencsésebb lett volna, ha más aspektusból közelíti meg a pitch-ét (például eleve több alapítvánnyal szerződik). Balogh Levente hozzátette: „nem mindenki szélhámos, aki adományokat gyűjt”, ahhoz pedig, hogy egy vállalkozás életben maradjon, szükséges az anyagi háttér és a profitorientált hozzáállás. Balogh Petya a „témában hisz”, de szerinte az üzleti részhez túl sok pénz kell és még túl kicsi a vállalkozás, ahhoz, hogy befektessen. Lakatos István felajánlott 5 totemet megvételre, amit saját belátása szerint kíván elhelyezni cégeinél, Tomán Szabina is kihelyez egy ilyen készüléket és Balogh Levente is, aki a későbbiekben még megfontol egy esetleges befektetést is.

 

Munkaerőpiaci app – vége a „fusinak”, jön a Fusi?

Fekete Norbert és Papp Kristóf eddigi álláskeresési tapasztalataikat rakták össze egy applikációba. A Fusi egy kétoldalú, online piactér, ahol összekötődik az alkalmi munkakínálat az alkalmi munkavállalókkal. Fehérítenék a munkaerőpiacot és közben havidíjas csomagokban részesednének a vállalkozás sikereiből. A Cápák elé 20 millió forintért cserébe 10%-os üzletrészért érkeztek, akik, mivel túl kezdetlegesnek ítélték a vállalkozást, sorban kiszálltak. A fiatalok így munkanélküliként, pontosabban befektetés nélküliként távoztak, azonban a Cápák várják vissza őket a későbbiekben.

 

Designer babaruhák – triplabefektetés és szerelem-projekt

Csukovics Brigitta és Fodor-Magyar Dorina barátnők. Feltérképezve a hazai babaruha piacot, rést találtak a designer babaruhák területén. Elkezdtek tervezni, gyártani és forgalmazni, vállalkozásukat pedig szeretnék tovább gyarapítani: új eszközöket, alkalmazottakat szeretnének felvenni, így úsztak be kishalakként a Cápák elé. 5 millió forintért 10%-ot ajánlottak fel. A termékek lenyűgözték a Cápákat – Moldován András még közösségi média tippet is adott. Balogh Levente nyitotta a befektetési ajánlatok sorát, 5%-ért 2 és fél millió forintot ajánlott fel, amihez először Tomán Szabina csatlakozott, aki „szerelem-projektnek” nevezte a Tente Baba üzletet, végül pedig Lakatos István is ajánlatot tett, így a barátnők nem egy vagy kettő, hanem rögtön három Cápát akasztottak horogra.

 

Tomán Szabina új szemszögből figyelte a stúdiót – „ez nem a Celeb vagyok, ments ki innen!”

Demeter Attila állataival pillanatok alatt megmozgatta a Cápákat! Tomán Szabinát félelme, Moldován Andrást pedig kíváncsisága vezette. Míg az egyik Cápa retteg a kígyóktól, a másik örömmel foglalkozott a csúszómászóval. Lakatos István – hogy ne melengessen kígyót a keblén – fel is ajánlotta, hogy cseréljenek helyet, így Szabina biztonságos távolságba kerülhetett Andrástól és legfőképp a kígyótól. A bemutatónak azonban itt nem volt vége! Tomán Szabina a következő pillanatban már bátorságáról tett tanúbizonyságot, miután több mint 5 másodpercig tartott egy tarantulát a kezében, amit Balogh Levente is átvett! A TúráZoo vállalkozó fiatal kora óta egzotikus állatokkal foglalkozik és egy olyan dzsungelszerű üzlethelyiséget szeretne kialakítani, ami egyben kiállítóterem is. Itt különböző csomagokban árulna élményeket is az állatokkal. Ehhez 25 millió forintot kért a Cápáktól, akik szerint „ez nem a Celeb vagyok, ments ki innen!” című reality, így nem szálltak be a hüllő- és vadállatbizniszbe. Ugyanakkor a befektetők biztosak benne, hogy lenyűgöző személyiségével a vállalkozó képes lesz az álmát egyedül is megvalósítani.

 

Kivívta magának a Cápákat

Kákonyi Tibor fejlesztette ki víváshoz a világ első okos, vezeték nélküli találatjelző rendszerét, amiből szép számmal adott el eddig, de a vívás rétegsport. Ismerősével ezért arra jutottak, hogy ez a rendszer felhasználható egy, a lasertaghez hasonló, de közelharcon – jelen esetben víváson – alapuló játékhoz is, ez a Calibur, aminek a fejlesztéséhez 44 millió forintot kért. A Cápák nem tudtak ellenállni, Lakatos István és Balogh Petya azonnal ki is próbálták a játékot a stúdióban, majd ezzel a lendülettel be is szálltak az üzletbe. 22-22 millió forintot ajánlottak fel, de nagyot is haraptak érte: 44%-át viszik az üzletnek, viszont az ellenajánlat értelmében – ha a vállalkozó teljesít bizonyos mérföldköveket – lemennek 15-15%-os tulajdonrészig.

 

A hatodik adást követően a Cápák között partnerei az alábbi különdíjakat ajánlották fel:

a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltje, a Telekom Digitálisan Tettrekész díjasa, a Samsung különdíj-jelöltje a Calibur, a KIA fenntartható mobilitás különdíj-jelöltje a Tente Baba.

 

Az adományozás digitalizálásával könnyítené meg az adakozást a vállalkozó

Fodor Gábor, a Change Hungary megálmodója olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújt, melyek összekötik a felajánlót a gyűjtővel úgy, hogy egyben meg is könnyítik az adomány adását és fogadását. Az adományösztönzéssel foglalkozó vállalkozó 30 millió forintért érkezett a Cápákhoz, amiért cserébe 15 százalék tulajdonrészt ajánlott.

 

„Ki ne találjuk, hogy a templomban lévő perselyt digitalizálni kell” – heves vita alakult ki a Cápák között

A Change Hungary vállalkozás megosztotta a befektetőket. Míg az egyik tábor szerint nem üzlet adományt organizálni, mert ezen nem illik pénzt keresni, egy másik vélemény szerint egyáltalán nem ciki, hogy ezzel valaki profitot is realizálna.

 

Balogh Levente hétvégente pultosként fog dolgozni?

Fekete Norbert és Papp Kristóf a FUSI nevű online piactérrel érkeztek a Cápák elé, ami a lehető leggyorsabban, a leghatékonyabb módon, a legkevesebb idő és energiaráfordítással köti össze az alkalmi munkakínálatot az alkalmi munkavállalókkal. „Szeretnénk megfehéríteni a fusi szó jelentését” – mondták a vállalkozók, miután a Cápák meglepődve fogadták névválasztásukat. Ezután egy váratlan üzenet érkezett Balogh Leventének.

 

„Elszaladtak ide hozzánk, hogy hátha benyaljuk, de nem…” – Moldován Andrást ilyen csalival nem lehet kifogni

Mind az öt Cápa egyetértett abban, hogy Fekete Norbert és Papp Kristóf vállalkozása még nem érett meg a befektetésre. Balogh Petya szerint a mérleg akkor is egyensúlyban van, amikor mind a két fele üres, ezért előbb a szándéknyilatkozatokat valós ügyfelekre kell beváltaniuk a FUSI vállalkozóinak.

 

Moldován Andrást inspirálták a babaruhák: a Cápa fejben már leforgatta a Tente legújabb TikTok videóját

Csukovics Brigitta és Fodor-Magyar Dorina a designer gyerekruhák és kiegészítők gyártásával foglalkozó Tente Baba vállalkozással érkezett a Cápák közöttbe. A 3,5 millió forintos árbevételű cég tulajdonosai 10 százalék tulajdonrészért 5 millió forintot kértek a befektetőktől, hogy bővítsék textil raktárkészletüket, állandó varrónőt alkalmazzanak és növeljék marketing keretüket. A pitch után Moldován András fantáziája elszabadult.

 

A Cápák már az első pillanatban eldöntötték, hogy beszállnak a gyerekruha bizniszbe

Balogh Levente, Lakatos István és Tomán Szabina is 2,5 millió forintot ajánlott a Tente Baba tulajdonosainak 5 százalék részesedésért cserébe, így Csukovics Brigitta és Fodor-Magyar Dorina három félajánlatot is kapott. A babaruhák készítésével foglalkozó vállalkozók végül mindhárom befektető ajánlatát elfogadták, így még több pénzzel is távoztak, mint ahogy eredetileg tervezték.

 

David Attenborough-val levelezett a Cápák között vállalkozója

Demeter Attila gyerekkora óta a természet és az élővilág megszállottja, az egzotikus állatok pedig a szíve csücskei. Egyszer még kézzel írt levelet is küldött példaképének, David Attenborough-nak, aki ráadásul válaszolt is neki – derült ki Liluval való beszélgetése során.

 

Egzotikus állatokkal hozta rá a frászt a Cápákra a TúráZoo tulajdonosa

Tarantula, kígyók és egy varánusz: a Cápák között befektetői a kezükbe vehették ezeket az állatokat, azonban nem mindegyik befektető volt elragadtatva. Mindeközben Demeter Attila vázolta nekik egzotikus állatkiállításának ötletét, amihez 25 millió forintos befektetést kért 20 százalék részesedésért cserébe.

 

A WeR MAMBA sikersztorija: egy év alatt tizennégyszeres árbevételt értek el a Cápákkal

A Cápák között negyedik évadában Moldován András és Lakatos István is lehetőséget látott az elektromos rollerek értékesítésével foglalkozó vállalkozókban, Varga Martinban és Nagy Zsomborban. A Cápák azért szeretnek együtt dolgozni a srácokkal, mert lelkesek és elhivatottak, ami a teljesítményükön is meglátszik: egy év alatt egy több mint százmillió forint árbevételű vállalatot építettek fel befektetői segítséggel.

 

Asszóval fogott Cápákat – Balogh Petya és Lakatos István megvívtak az üzletért

Kákonyi Tibor a világ első, vívók számára kifejlesztett okos és vezeték nélküli találatjelző rendszerével állt a Cápák elé, ami egyben egy újfajta csapatjátékot is életre hívott. Ahhoz, hogy találmányát éles helyzetben is bemutassa, két önkéntes befektető jelentkezését várta, akik aztán megmérkőztek egymással.

 

„Most velünk kell megvívnod” – így alkudozott a két Cápával a Calibur vállalkozója

Lakatos István és Balogh Petya is befektetési ajánlatot tett Kákonyi Tibornak: mindkét Cápa 22-22 millió forintot ajánlott 22-22 százalékért cserébe, a vállalkozó azonban alkudozni kezdett.

 

 

SOCIAL MEDIA