A Konyhafőnök VIP: Sárközi Ákos bekötött szemmel főzött

Tejszínhub

Fördős Zének igazán kedvező ez a hét: az előző versenynapon megszívathatta Rácz Jenőt, aki összeragasztott lábbal és megbilincselve főzött, most Sárközi Ákosnak nem csak tálalnia kellett bekötött szemmel, de egy egész főételt kellett így prezentálnia!

 

Különleges szerencsekerék fogadta a versenyzőket a konyhában. “Imádnivaló” alapanyagpárokat és nehezítéseket lehetett kipörgetni, például pisztráng és fahéj vagy löncshús és zöldborsó. Az ételpárokból egy főételt várt el a zsűri, a nehezítést pedig, például nincs piactér, mínusz 10 perc, desszert készítése, pluszban végre kellett hajtani!

A pikáns nehezítések ellenére, ezúttal a legnagyobb szívatás a konyhai kisegítő szerepe volt, aki ezt pörgette ki, nem csak egy fityulát kapott a fejére, de a főzés adott pillanataiban minden egyes pulton rendet kellett raknia, akár mosogatást, takarítást is kérhettek tőle a többiek! Ezt Feke Pali “nyerte meg”, ráadásul nem élt az előnye adta lehetőséggel, így ő A Konyhafőnök VIP történetének első versenyzője, aki ragaszkodott a hátráltatásához! Ezen felül Rácz Jenő javaslatára egy szőlőbe töltött szőlővel gasztrotörténeti pillanatot okozott, Sárközi Ákos, a kékek mentora, külön gratulált a teljesítményéhez!

A második feladatban a hírességek a “mezők kincseivel” találkoztak. Vadgalamb, örvös galamb, vadnyúl, őzgerinc, fácán, fogoly, csipkebogyó, kövér porcsin, csalán, pitypang, tyúkhúr, csiperke, vadszőlő, áfonya, kökény, vadszeder és vadkörte hevert a pulton. Mivel a bőséges választékból maradt még alapanyag, Fördős Zé nem bírta ki, hogy ne főzesse Sárközi Ákost. Ráadásul ezt egy eddig “nem látott”, különleges szívatással spékelte meg: a séf végig bekötött szemmel dolgozott a pultban! Ez egy nehezen megbocsátható hátráltatás volt!

A kétszer 60 percet követően a zsűri döntése alapján, a középdöntő második szakaszának harmadik versenynapján Varga Miki hagyta el a konyhát! Ki lesz a legpengébb sztár?

 

Brutális szívatás: Feke Pali konyhai kisegítő lett!

 

Sárközi Ákos húzásától még Feke Pali is elérzékenyült

 

Főzés vakon? Sárközi Ákosnak ez sem akadály!

 

Újabb versenyző búcsúzott: „Erős versenyszellemű játékos voltál!”

 

Extra videó:

 

Ákos sosem bocsátja meg Zének ezt a szivatást!

 

SOCIAL MEDIA