A kormányfő is tesztelte a tesztpályát

Kiemelt Piac

Orbán Viktor miniszterelnök is kipróbálta a Zala ZONE Járműipari Tesztpálya megnyitóján, a Vodafone által bemutatott távvezérlésű autót, amelynek irányítása 5G kapcsolaton keresztül valósult meg.

A miniszterelnök így az elsők között tesztelhette a megnyitón az önvezető autózás felé vezető út egyik legfontosabb állomásának számító távvezérlésű gépjármű-irányítást. A demót az tette lehetővé, hogy a Vodafone a tesztpályán indította el saját frekvenciáján Magyarország első élő, állandó, hálózatába kapcsolat 5G bázisállomását.

A Vodafone számára fontos, hogy ügyfeleinek a legjobb, legmodernebb hálózatot biztosítsa, és hogy a jelenleg is zajló 5G-s fejlesztések terén Magyarország az Európai Unió élvonalába tartozzon.

Ez az 5G-n alapuló forradalmi innováció szervesen illeszkedik a magyar kormány azon célkitűzései közé, hogy Magyarország az Európai Unió öt legversenyképesebb országa közé kerüljön. Ennek a közös célnak most május 23-án, Budapesten, a Vodafone székházában egy sajtónyilvános eseményen újabb történelmi mérföldkövét ismertetik majd.

 

SOCIAL MEDIA