A Lavazza olasz kiállítást támogat az Ermitázsban

Kiemelt Tejszínhub

A szentpétervári Ermitázs Múzeum Istenek, férfiak, hősök (Gods, Men, Heroes) című kiállítás támogatójaként a Lavazza tovább erősíti elkötelezettségét a művészetek és kulturális események népszerűsítése terén. A kiállítás, a 2016-ban elindított hosszú távú közös program negyedik projektje, amelynek célja az olasz művészeti örökség értékeinek népszerűsítése.

A Kis Ermitázsban április 18-tól június 23-ig megtekinthető Istenek, férfiak, hősök kiállítás a Nápolyi Nemzeti Régészeti Múzeum, a Pompeji Régészeti Park és az Állami Ermitázs Múzeum együttműködésének eredménye. A tárlat közel 200 – különféle stílusban és technikával készült falfestményeket is magába foglaló – tárgyat mutat be.

A kiállításon számos olyan művet tekinthetnek meg a látogatók, amelyek még sosem voltak kiállítva. Egyes freskók és mozaikok, bronz- és márványszobrok, valamint korabeli háztartási eszközök most kerülnek először a közönség elé. Emellett a látogatók az olasz múzeumok raktáraiból előhozott tárgyak által betekintést nyerhetnek az ókori rómaiak társadalmi, vallási és magánéletébe is.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy az Istenek, férfiak, hősök című kiállítás életre kelt Szentpéterváron az Ermitázsban” – mondta Francesca Lavazza, a vállalat igazgatóságának tagja. „Az olasz szívben és történelemben gyökerező kiállítás ismételten hangsúlyozza, hogy mennyire fontos számunkra az olyan művészeti és kulturális projektek támogatása, amelyek hozzájárulnak a különleges, nagy nemzetközi érdeklődésre számot tartó programok létrehozásához.”

SOCIAL MEDIA